Sosyal Medya Püf Noktaları

YouTube’da para kazanma yöntemleri [Nasıl yapılır?]

YouTube’da para kazanma yöntemleri [Nasıl yapılır?]

YouTube’da para kazanma yöntemleri hakkında bir haber hazırladık. YouTube’da video içerik üretmek isteyen kişilerin sayısı artmış durumda.  Kişilerin YouTube’a girmek istemesinin en büyük sebeplerinden biri de gelir elde etmek.

YouTube’dan gelir elde etmek istiyorsanız ilk etapta YouTube hesabınıza giriş yapmanız gerekiyor. Hesabınıza giriş yaptıktan sonra içerik stüdyosuna gidin ve sonrasında soldaki menüden Kanal-Durum ve özelliklerini seçin. Para kazanmanın altından etkinleştiri tıklayın. Ekranda gösterilen adımları uygulayıp başvurunuzu tamamlayın. YouTube’da para kazanmak için YouTube İş Ortağı Programına başvurup ve sonrasında kabul edilmeniz gerekiyor. En az 18 yaşında olmanız veya ödemelerinizi AdSense ile yönetebilecek, 18 yaşından büyük bir yasal vasinizin bulunma ihtiyacı da aranıyor. YouTube’da para kazanmak için kişinin en az 1.000 abonesinin olması ve herkese açık geçerli 4.000 izlenme saatine ulaşması gerekiyor.

YouTube sayesinde gelirlerinizi artırmak mümkün

YouTube İş Ortağı Programı şartlarını kabul edip bir AdSense hesabı bağladıktan sonra kanalınız otomatik olarak inceleme sırasına alınıyor. Bu işlemin ardından otomatik sistemler ve gerçek kişilerden oluşan inceleme ekibi, tüm kurallara uyup uyulmadığını kontrol etmek için kanalın içeriğini inceliyor. Tüm bu işlemlerin başarılı şekilde tamamlanmasının ardından YouTube İş Ortağı Programı’na geçiş yapılıyor. Programa katıldıktan sonra para kazanmaya başlıyorsunuz. YouTube’da para kazanma yöntemlerinden biri reklam gelirleri. Reklam gelirleri haricinde Süper Chat ve Süper Etiketleri sayesinde para  kazanılabiliyor. Marka iş birlikleri ve kanal üyelikleri  YouTube’da para kazandıran diğer yöntemler arasında.

İlginizi çekebilir: Motorola’nın uzaktan kablosuz şarj teknolojisi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir