Sosyal Medya Püf Noktaları

Meta Quest 2’de metaverse dünyasına giriş [Nasıl yapılır?]

Meta Quest 2’de metaverse dünyasına giriş [Nasıl yapılır?]

Facebook, Instagram ve WhatsApp‘ın Meta çatısı altına girmesinin ardından metaverse kavramını sıkça konuşmaktayız. Bilindiği üzere Facebook, 2014 yılında Oculus şirketini satın alarak metaverse dünyasıyla ilgili ilk adımını atmıştı.

Facebook daha sonrasında Oculus ile ortaklaşa geliştirdiği VR gözlükleri pazara sürdü. 2020 yılında satışa sunulan Quest 2 sunduğu özelliklerle teknoloji tutkunlarının ilgisini çekmiş ve otoriteler tarafından da beğeniyle karşılanmıştı. Bizim de incelemesini paylaştığımız gözlük kullanıcıların metaverse dünyalarına girmelerine olanak tanıyor. Gözlükte şu anda popüler olan Decenterland‘a giriş mümkün olmasa da Facebook’un yarattığı sanal dünyalara giriş yapılabiliyor. Eğer Quest veya Quest 2 VR gözlüğüne sahipseniz Horizon Venues uygulamasını yükleyerek metaverse dünyasına adım atabilirsiniz. Sanal odaların yer aldığı uygulamada kullanıcılar hem yeni insanlarla tanışabiliyor hem de konserler izleyebiliyor. Ücretsiz olan bu uygulamada kullanıcılar sesli olarak birbirleriyle haberleşebiliyor. Kısa bir süre önce Foo Fighters da Horizon Venues uygulaması üzerinden bir konser gerçekleştirmişti. Metaverse dünyasına giriş için Horizon Words uygulaması da yer alıyor. Ancak bu uygulama şu anda sadece Amerika ve Kanada’da aktif olarak kullanılabiliyor.

Microsoft’un sahip olduğu bir uygulama olan Altspace VR sayesinde de Oculus Quest kullanıcıları metaverse dünyasına adım atabiliyor. Uygulama oyuncuların çok çeşitli dünyalarda bir araya gelmelerine imkan tanıyor. Diğer uygulamalarda olduğu gibi bu uygulamada da kullanıcılar kendi avatarlarını oluşturabiliyor ve farklı insanlarla iletişim kurabiliyor. Ücretsiz olarak kullanılabilen bir diğer uygulama ise Rec Room. Bu uygulama oyun odaklı bir yapım olarak dikkat çekiyor.

Metaverse dünyasına VRChat ile de giriş yapılıyor

Ücretsiz olarak indirilebilen VRChat de metaverse dünyasına girmenin diğer yöntemlerinden biri. Metaverse dünyasında arsa satın almak da mümkün. Oculus Quest gözlüklerde şu an bu mümkün olmasa da internet tarayıcıları üzerinden arsalar satın alınabiliyor. Metaverse’te arsa satın alımıyla ilgili bilgilere buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.

İlginizi çekebilir: Motorola’nın uzaktan kablosuz şarj teknolojisi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir