Sosyal Medya Püf Noktaları

Büyük boyuttaki dosyaları gönderme yöntemleri [Nasıl yapılır?]

Büyük boyuttaki dosyaları gönderme yöntemleri [Nasıl yapılır?]

Büyük boyuttaki dosyaları gönderme için çeşitli yöntemler bulunuyor. Mac tarafında kullanıcılar AirDrop özelliğini kullanarak iOS veya Mac cihazlar arasında büyük boyutta dosya transferi gerçekleştirebiliyor.

Bunun için kullanıcıların her iki cihazda da aynı Apple kimlikleriyle giriş yapmaları gerekiyor. Bu işlem dışında Wi-Fi ve Bluetooth gibi bağlantı noktalarının da her iki cihazda açın. Microsoft kullanıcıları Bluetooth bağlantısını kullanarak dosya transferi gerçekleştirebiliyor. Hem Apple hem de Microsoft destekli cihazlarda cihazların birbirlerine yakın olması gerekiyor. Eğer büyük boyuttaki dosyaları mail yoluyla göndermeyi planlıyorsanız çeşitli uygulamalardan yararlanabilirsiniz. Gmail 25 MB’ kadar, Outlook 20 MB‘a kadar dosya aktarımına izin veriyor. Daha büyük  boyutta dosyaları gönderme için Wetransfer veya FromSmash gibi internet sayfalarını kullanabilirsiniz. Paylaşmak istediğiniz dosyaları direkt olarak belirttiğimiz internet sayfalarındaki arayüze aktarabilirsiniz. Yükleme işlemi bittiğinde hem sizin hem de göndereceğiniz kişinin mail adresini girdikten sonra işlem tamamlanıyor.

Büyük boyuttaki dosyaları gönderme için ücretli abonelik sistemleri de mevcut

Wetransfer’de 2 GB’a kadar veri transferi ücretsiz olarak sağlanıyor. 200 GB’lık bir dosya için aylık  12 dolar ödenmesi gerekiyor. Sınırsız transfer için aylık 23 doları gözden çıkarmalısınız. FromSmash hizmetine bakıldığında ücretsiz olan pakette de herhangi bir dosya kısıtlaması yok. Ancak paylaşılan dosyayı 7 gün içerisinde cihazınıza indirmeniz gerekiyor. Aylık 5 dolarlık pakette ise yüklenen veriler 30 gün boyunca indirilebiliyor. Büyük boyuttaki dosyaları gönderme için bulut depolama servislerinden de yararlanabilirsiniz. Apple’ın iCloud, Google’ın Google Drive, Microsoft’un OneDrive veya Dropbox hizmetleri bu konuda kullanıcılara imkan tanıyor. Bu hizmetler belli bir alana kadar kullanıcılara ücretsiz depolama imkanı sunsa da yüklü miktarda dosyanızı bulut depolama servisine aktarmak için aylık bir ücret ödemeniz gerekiyor.

Yeni iPhone SE yanında bu da dikkatinizi çekebilir: Sony’nin yeni konsept elektrikli otomobil ile tanışın

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir