Haberler

YouTube, Her Videonun Altına Aynı Yorumu Atan ‘Toksik’ Kullanıcıları Banlayacak!

YouTube, Her Videonun Altına Aynı Yorumu Atan 'Toksik' Kullanıcıları Banlayacak!

Dünyanın en popüler çevrimiçi video ve canlı yayın platformu YouTube, yorum ve sohbetlerdeki spam içerikler ile ilgili dikkat çeken bir karar aldı. Şirket tarafından yayınlanan bir blog gönderisinde paylaşılan karara göre kullanıcılar, bundan sonra canlı yayınlardaki sohbetler veya videoların altındaki yorumlar nedeniyle banlanabilecekler

YouTube, spam yorum ve sohbet mesajları için bir yapay zeka kullanıyor. Yapay zekayı eğitmek için kullanılan makine öğreniminin sürekli olarak çalıştırıldığını söyleyen yetkililer, otomatik filtreleme özelliğinin eskisinden çok daha iyi bir şekilde çalıştığını duyurdu. Hem videolar hem de canlı yayınlar, artık daha derli toplu yorumlara sahip olacak.

Spamlayana 24 saat ban!

YouTUbe

YouTube tarafından yapılan açıklamaya göre canlı yayınlarda veya paylaşılan bir videonun altındaki yorum bölümünde üst üste spam attığı tespit edilen kullanıcılar, 24 saat boyunca banlanacaklar. Banlanan bir kullanıcı YouTube’da video izlemeye devam edecek ancak yorum veya mesaj yazamayacak. Bu özellik, şu an için sadece İngilizce yorum ve mesajlar için kullanılabilecek. Diğer diller, zaman içerisinde destek almaya başlayacak.

Yüklenen bir videonun ne zaman işleneceğini görebileceksiniz

YouTube, spam mesaj ve yorumlara ek olarak, içerik oluşturucular için bir yenilik daha hazırladı. Kullanıma sunulan yeni özellik, YouTube’a yüklenen videoların işleme sürelerinin tahmini bitiş zamanını gösteriyor. YouTuberlar bu özellik sayesinde videolarının kaç dakika veya saat sonra paylaşmaya hazır olacağını takip edebilecekler. İşlenme süresi, elbette farklı çözünürlükler için farklı olacaktır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir