Haberler

Twitter’ın Para Kazanmak İçin Kullanıcıların Telefon Numaralarını Satacağı İddia Edildi

Twitter’ın Para Kazanmak İçin Kullanıcıların Telefon Numaralarını Satacağı İddia Edildi

Elon Musk’ın Twitter’ı satın almasının ardından platformdaki reklam verenler bir bir geri çekilmeye başlamıştı. Hatta Musk reklam verenleri arayarak onların platformdaki kalması için kendilerine saatlerce dil dökmüştü. Sürekli olarak gelir kaybeden platform, mavi tiki ücretli yaparak az da olsa gelir kazanmak istemişti.

Bugün ise Twitter’dan sızdırıldığı iddia edilen belgeler gündeme bomba gibi düştü. Belgelerde platformun yeni para kazanma yöntemleri için planları bulunuyordu.

Zorunlu reklamlar ve kullanıcı bilgilerinin satılması ana gelir kaynakları arasında gösterildi

Twitter eski çalışanları ve ortaya çıkan belgelere göre Elon Musk, platformda özelleştirilmiş reklamları zorunlu kılmayı ve reklamların sayısını ciddi ölçüde arttırmayı planlıyor. Bu sadece Musk, yeni mavi tik sistemini daha fazla kullanıcıya satmak ve buradan ciddi miktarda gelir elde etmek istiyor. Hatırlarsanız mavi tik aboneliğine sahip kullanıcıların %50 daha az reklam göreceği açıklanmıştı. Musk’ın iddia edilen diğer planı da aslında tam olarak burada devreye giriyor.

İddialara göre Musk’ın ikinci ana gelir kaynağı ise mavi tik abonesi olan veya olmayan tüm kullanıcıların telefon numaralarını 3. parti şirketlere satmak olacak. Bildiğiniz üzere mavi tik almanız için gereken şartlardan birisi de e-postanızın ve telefon numaranızın doğrulanmış olması. İddialara göre Musk bu numaraları büyük şirketlere satacak ve verilerin doğruluğunu düzenli olarak kontrol etme ve sürekli veri sağlama karşılığında her ay milyonlarca dolar ek gelir elde edecek.

İddiaların doğru olup olmadığı henüz bilinmese de Google ve Apple şimdiden bu durumdan hoşnut olmadığını belirtmeye başladı bile. Keza bu kullanıcıların bilgilerini satmak ve kullanıcıları özelleştirilmiş reklamlara zorlamak her iki uygulama mağazasındaki uygulamalar için açıkça yasaklanmış durumda. Geçtiğimiz haftalarda Elon Musk’ın Apple ile yaşadığı gerginliğin de asıl sebebinin bu olduğu ve Musk’ın Tim Cook ile Apple Park’ta konuşarak konu hakkında fikir alışverişinde bulunduğu iddia ediliyor.

Elon Musk veya diğer Twitter yetkilileri bu iddialar karşısında şu anda sessizliklerini korusa da bazı sosyal medya uzmanları ve eski Twitter çalışanları Elon Musk’ın platformu kurtarmak ve hedeflerine ulaşmak için bu tarz bir girişimi en azından deneyebileceğini iddia ediyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir