Sosyal Medya Püf Noktaları

WhatsApp çevrimiçi durumunu gizleme [Nasıl Yapılır?]

WhatsApp çevrimiçi durumunu gizleme [Nasıl Yapılır?]

Geçtiğimiz haftalarda belirli kişiler için aktif edilen WhatsApp çevrimiçi durumunu gizleme özelliği herkes için açılıyor.

WhatsApp çevrimiçi durumunu gizleme özelliği sonunda Android ve iOS tarafında geniş bir kitle tarafından kullanılabiliyor. İmkân halen herkese gelmedi ancak yavaş da olsa çıkış yapılıyor. “Son görülme ve çevrimiçi bilgisi ” başlığı altında geçilen yeni dönem için firma kendisi şunu aktarıyor: “Son görülme ve çevrimiçi bilgisi, kişilerinizin WhatsApp’ı en son ne zaman kullandığını ve çevrimiçi olup olmadığını gösterir. Bir kişinin çevrimiçi olması, bu kişinin cihazında WhatsApp’ın ön planda açık ve İnternet’e bağlı olduğunu gösterir.

Ancak bu durum her zaman kişinin mesajınızı okuduğu anlamına gelmez. Son görülme, kişinin WhatsApp’ı en son ne zaman kullandığını gösterir. Son görülme ve çevrimiçi bilgilerinizi kimlerin görebileceğini gizlilik ayarlarımızdan kontrol edebilirsiniz. Sizi kişilerine kaydetmemiş veya daha önce size mesaj göndermemiş kullanıcıların son görülme ve çevrimiçi bilgilerini göremeyebilirsiniz.”

Çevrimiçi durumunuzu gizlemek için WhatsApp ayarlarından “Hesap” ile ardından “Gizlilik” yolunu takip etmeniz ve “Son Görülme ve Çevrimiçi” kısmını açmanız gerekiyor. Burada karşınıza çıkacak Son Görülme Bilgimi Kimler Görebilir kısmını “Hiç Kimse” olarak ayarlarsanız, bu ayar çevrimiçi kısmını da kapatıyor / gizliyor. Firma burada ek bir ayar yerine çevrimiçi ayarı için “Son Görülme bilgisiyle aynı” ibaresini kullanıyor.

Bu özellik için WhatsApp net olarak belirtiyor. Eğer son görülme ve çevrimiçi bilginizi paylaşmazsanız, diğer kullanıcıların son görülme ve çevrimiçi bilgisini de göremezsiniz.

WhatsApp çevrimiçi durumunu gizleme yanında bu da ilginizi çekebilir: Xiaomi imzalı robot köpek CyberDog ile tanışın

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir