Haberler

Twitter, Çocuk İstismarı ve İntihar Gibi Konularda Danıştığı ‘Güven ve Güvenlik Merkezi’ni Dağıttı!

Twitter, Çocuk İstismarı ve İntihar Gibi Konularda Danıştığı 'Güven ve Güvenlik Merkezi'ni Dağıttı!

Dünyanın en popüler mikroblog platformu Twitter ile ilgili dikkat çeken bir gelişme yaşandı. Bir süredir Elon Musk yönetiminde olan platform, “Güven ve Güvenlik Merkezi“ni resmen dağıttı. Bu gelişmenin önemli olduğunu söylemek gerek. Zira Twitter, merkezin yokluğunda artık eskisi kadar güvenli bir yer olmayabilir…

Twitter’ın Güven ve Güvenlik Merkezi, 100 bağımsız araştırmacı ve insan hakları aktivistlerinden oluşan bağımsız bir danışma grubuydu. 2016’da kurulan bu grubun amacı, çocuk istismarını önlemek, intiharları ele almak ve insanların Twitter’daki güvenliğinin nasıl sağlanabileceğini araştırmaktı. Kamuoyu araştırmaları yapan ekip, Twitter’a raporlar sunuyor, Twitter da nelere dikkat etmesi gerektiğini biliyordu. Ekibin dağılması üzerine, Twitter’daki önemli bir koruma katmanı işlevsiz hale gelmiş oldu.

Konseyin dağılması, üst düzey yöneticilerin istifası sonrası geldi!

Twitter

Geçtiğimiz hafta, Twitter Güven ve Güvenlik Konseyi ile ilgili dikkat çeken bir gelişme yaşanmıştı. Konseyin üst düzey yöneticileri arasında yer alan Anne Collier, Lesley Podesta ve Eirliani A Rahman, Twitter’dan bir açıklama yapıp, istifa ettiklerini duyurmuşlardı. Bugün yaşanan gelişmenin bu istifalardan sonra gelmiş olması dikkat çekici.

Edinilen bilgilere göre Twitter Güven ve Güvenlik Konseyi üyeleri, grubun dağıtıldığını bir e-posta ile öğrendiler. Bu e-postada söz konusu konseyin dışarıdan bilgi almak için en iyi yapı olmadığı ifade ediliyordu. Ayrıca konsey üyelerinin Twitter’a yine tavsiyelerde bulunabileceği de belirtildi. Ancak bu tavsiyelerin dikkate alınıp alınmayacaklarına ilişkin herhangi bir bilgi verilmiyor. Bu arada; Twitter Güven ve Güvenlik Konseyi için özel bir internet sayfası olduğunu ancak bu internet sayfasına an itibarıyla ulaşılamadığını da belirtelim.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir