Haberler

Reddit, Daha Önce Denediği ve Başarısız Olan ‘Discord Benzeri’ Sohbet Odalarını Tekrar Duyurdu

Reddit, Daha Önce Denediği ve Başarısız Olan 'Discord Benzeri' Sohbet Odalarını Tekrar Duyurdu

Reddit, platformda daha önceden de tanıttığı sohbet odaları özelliği yeniden tanıttı ve bu sefer ciddi görünüyor. Sohbet kanallarının, belirli bir subreddit içinde mesajlaşmanın yeni bir yolu olması hedefleniyor. Temel fikir, sohbet kanalının Discord veya Telegram gibi bir alan olması ve subreddit üyeleriyle gerçek zamanlı olarak sohbet edebilmeniz.

Reddit’in zaten Canlı Sohbet adında bir özelliği var, bu özellik sayesinde herkes yeni bir gönderi oluşturabilir ve ardından içinde sohbet edebilir. Sohbet kanalları ise biraz farklı. Platformun duyurusunda belirttiğine göre, sohbet kanallarının subreddit içinde kalıcı alanlar olması ve tek seferlik sohbet yerleri olmaması amaçlanıyor.

Sohbet kanalları nasıl çalışacak?

Sohbet kanalları şimdilik sadece mobilde mevcut ve sadece belirli subredditlerde bulunuyor. Reddit, şu anda sohbetleri 100.000’den az üyesi olan 25 küçük ve orta boyutlu topluluk ile test ettiğini söylüyor ancak zamanla diğer subredditlere de sohbet kanallarını genişletmeyi planlıyor. Reddit, yeni özelliği alan 25 kanalın listesini vermedi ancak sohbet kanallarının yavaş yavaş diğer subredditlere de geleceğini söyledi.

Bu Reddit’in platforma bir sohbet özelliği eklemeyi denediği ilk sefer değil. Şirket ilk olarak 2018’de topluluk sohbet odası özelliğini hayata geçirmiş ancak popüler olmadığı gerekçesiyle geri çekmişti. 2020’de tekrar yerleşik sohbet odaları eklemeyi denemiş ancak sadece bir gün sonra özelliği çevrimdışı hale getirmişti. Bunun nedeni ise Sohbet Başlat simgesinin her bir subredditte görünmesine neden olan bir hataydı. O zamanlar Reddit, özelliği yayına alırken birkaç hata yaptığını ve modları sohbetleri denetleyememeleri nedeniyle kızdırdığını söylemişti.

Reddit bu sefer işlerin farklı olduğunu söylüyor. Şirket, geçmiş deneyimlerine dayanarak moderatör öncelikli bir yaklaşım aldığını söylüyor. Bu da modlara kendi sohbet kanallarını ve sohbetleri denetlemek için kullanabilecekleri bir dizi araç vermek anlamına geliyor. Bakalım nasıl olacak?

İlk Ay 1 TL’ye BluTV ve Hepsiburada Premium! Daha Ucuzu Yok

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir