Haberler

Facebook’ta Skandal Hata: Sıradan Kullanıcılar, Ünlülerin Hesaplarından Paylaşım Yaptı (Facebook’tan İlk Açıklama Geldi)

Facebook’ta Skandal Hata: Sıradan Kullanıcılar, Ünlülerin Hesaplarından Paylaşım Yaptı (Facebook’tan İlk Açıklama Geldi)

Geçtiğimiz yılın ekim ayında tarihinin büyük çöküşüyle karşılaşan Facebook, bugün fazlasıyla ciddi bir sorunla karşılaştı. Ünlü kişilerin ve grupların hesaplarını takip eden kullanıcılar, farklı kullanıcılar tarafından bu ünlüler adına paylaşılan gönderilerle karşılaşmaya başladı. Kullanıcılar, Facebook’taki bir hata nedeniyle ünlü hesaplarından paylaşım yapabilme imkânına kavuştu.

Bu sorunu fark eden kullanıcılar, sosyal medyada bir akım da başlattı. The Beatles ve Muse gibi grupların Facebook hesaplarından da paylaşım yapabilen kullanıcılar, tüm hesaplardan hindi sandvici paylaşma akımı başlattı. Sorun, DownDetector üzerinden pek çok kullanıcı tarafından da bildirildi. An itibarıyla sorun çözülmüş gibi görünüyor.

Sorun şimdilik çözülmüş gibi görünüyor:

facebook

“Bunu görürseniz başka bir ünlünün Facebook sayfasından paylaşın, hindi sandviçini devam ettirin.”

DownDetector’da yapılan şikâyetlerin sıklığına bakıldığında sorunun bu sabah 10’a doğru yaşandığını gösteriyor. Birkaç saat sürdüğü görülebilen sorun hakkındaki şikâyetler ise zirve yaptıktan sonra hızlı bir düşüş yaşadı. Öte yandan Meta’nın ürünlerindeki sorunları canlı olarak takip etmesini sağlayan platformu, bu süreç boyunca hiçbir sorun olmadığını gösterdi.

Facebook’tan ilk açıklama geldi:

Facebook sözcüsü, Business Insider’a yaptığı açıklamada sorunun neden kaynaklandığı konusunu aydınlattı. Sözcü, bu sorunun sistemlerde yapılan bir ‘konfigürasyon değişikliğinden’ kaynaklandığını belirtti. Sözcü, hatadan dolayı tüm kullanıcılardan da özür diledi:

“Bugün erken saatlerde bir yapılandırma değişikliği, bazı kişilerin Facebook Akışlarında sorun yaşamasına neden oldu. Etkilenen herkes için sorunu olabildiğince çabuk çözdük ve verdiğimiz rahatsızlıktan dolayı özür dileriz.”

Ünlülerin hesaplarından yapılan paylaşımlardan bazıları şu şekildeydi:

facebook

“Dur bakalım yolcu. Bugün ğnlülerin sayfalarında yabancıların yaptığı çok fazla paylaşım gördün.”

facebook

“Benim aldığım: Kişisel veri, Senin aldığın: Hatalı akış”

facebook

“Büyük ünlü Facebook paylaşımlarının 5. günü. Arkadaşlarımın ya da ailemin selfie’lerini uzun zamandır görmüyorum.”

Yapılmasaydı ayıp olurdu:

facebook

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir