Sosyal Medya Püf Noktaları

WhatsApp’ta otomatik indirmeyi kapatma [Nasıl yapılır?]

WhatsApp’ta otomatik indirmeyi kapatma [Nasıl yapılır?]

Dünyanın en popüler mesajlaşma uygulaması WhatsApp, mesajlaşma dışında fotoğraf, video ve belge gönderimi için de tercih ediliyor. Tüm bunları aktif olarak kullanan kullanıcıların telefonlarındaki depolama alanı gereksiz yere yüklenen fotoğraf veya videolarla azalıyor.

Telefonlarınızdaki depolama alanını artırmak için WhatsApp’ta otomatik indirmeyi kapatabilirsiniz. Bunun için akıllı telefonlarda uygulamayı açtıktan sonra sağ üst köşedeki üç noktaya (Android kullanıcıları için) dokunup Ayarlar’ı açın. Daha sonrasında Ayarlar sekmesinde Depolama ve veriler – Medyayı otomatik indir’e dokunun. Bu adımda hangi içeriklerin otomatik indirmelerini kapatmak istediğinizi seçebilirsiniz. Bu alanda fotoğraflar, sesler, videolar ve belgeler yer alıyor. Bu içeriklerin üzerine tıkladığınızda ”Hiçbir zaman” seçeneğini seçererek içeriklerin indirilmesi engelleniyor. Otomatik indirme Wi-Fi veya hücresel veri olarak da bu sekme üzerinden ayarlanabiliyor.

WhatsApp’ta otomatik indirme özelliği kapatıldığında biri size fotoğraf/video/belge gönderdiğinde sohbeti açmanız ve bu içerikleri manuel olarak telefonlarınıza indirmeniz gerekiyor. WhatsApp’ta çok fazla medya alan birisiyseniz paylaştığımız yöntemi uygulayarak telefonunuzdaki depolama kapasitesini artırabilirsiniz.

WhatsApp belli bölgelerde otomatik indirme özelliğini devre dışı bıraktı

WhatsApp, koronavirüs (COVID-19) pandemisi süresince mobil ağlardaki potansiyel tıkanıklıkları azaltmak için yeni hizmetlerini de devreye soktu. WhatsApp, mobil ağlarla ilgili bu tür bant genişliği sorunlarını en aza indirmek amacıyla belirli bölgelerde belge, video ve sesli mesajlar için otomatik indirme özelliğini devre dışı bırakmış durumda.

Samsung Galaxy S22 Ultra gibi iddialı Asus imzalı katlanabilir ekranlı ilk dizüstü modeli ile tanışın:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir