Sosyal Medya Püf Noktaları

WhatsApp için süreli mesajları tüm yeni sohbetlerde etkinleştirme [Nasıl Yapılır?]

WhatsApp için süreli mesajları tüm yeni sohbetlerde etkinleştirme [Nasıl Yapılır?]

Pazarın en çok kullanılan anlık mesajlaşma uygulamalarından WhatsApp, dün akşam yeni bir dönem başlattıklarını duyurdu.

WhatsApp içerisinde gönderilen mesajların kayıtlı kalmasını istemeyenler için güzel imkanlar sunulmaya başladı. Örneğin firma geçtiğimiz yıl süreli mesajlar sistemini devreye soktu. Bu sayede bir sohbetin belirli bir süre sonra otomatik olarak silinmesini sağlayabiliyorsunuz. İşte bu süreç için dün akşam yeni bir dönem başladı.

Artık tüm yeni sohbetlere süreli mesaj sistemi varsayılan olarak açık şekilde başlayabiliyorsunuz. Peki bu nasıl aktif ediliyor? Firma süreci kısaca şöyle açıklıyor:

“iPhone ve Android için aynı; WhatsApp Ayarlar’a gidin > Hesap > Gizlilik > Varsayılan mesaj süresi’ne dokunun ve bir süre seçin.”

Burada kişilere şimdilik sadece 24 saat, 7 gün, 90 gün ve kapalı seçenekleri sunuluyor. Biz burada 24 saatin seçilmesini tavsiye ediyoruz ancak tercih tamamen size kalmış durumda.

Ek bilgiler 1: “Varsayılan mesaj süresi” menüsü henüz sizde görünmüyor olabilir. Firma bu konuda kademeli çıkış yapıyor. Kısa sürede menü size de gelecektir.

Ek bilgiler 2: Eski sohbetleri süreli mesaj sistemine tek tek sizin geçirmeniz gerekiyor. Bunu, sohbet penceresi üzerinden sohbet ettiğiniz kişinin profiline girerek aktif edebilirsiniz.

Ek bilgiler 3: Sürecin grup sohbetlere getirilmesi için gereken adımı grubu kuran kişinin atması gerekiyor.

WhatsApp için yeni özellik adına paylaşılan tüm detaylar şöyleydi

“Kullanıcılarımıza mesajları üzerinde daha fazla kontrol imkânı sağlayan yeni seçenekler sunmaktan büyük heyecan duyuyoruz. Varsayılan olarak etkin süreli mesajlar ve birden fazla süre ayarı sayesinde kullanıcılarımız mesajların sohbetlerinde ne kadar kalacağını seçebilirler.

WhatsApp kullanıcıları artık tüm yeni sohbetler için varsayılan olarak süreli mesajları etkinleştirme seçeneğine sahip olacak. Süreli mesajlar etkinleştirildiğinde, sizin başlattığınız veya başka biri tarafından başlatılan bire bir yeni sohbetlerin tümü, seçtiğiniz süre sonunda kaybolacak şekilde ayarlanacak.

Ayrıca, bir grup sohbeti oluştururken, bu özelliği oluşturduğunuz gruplar için etkinleştirmenizi sağlayan yeni bir seçenek ekledik. İsteğe bağlı olan bu yeni özellik, mevcut sohbetlerinizin hiçbirini değiştirmez veya silmez.

Süreli mesajlar için iki yeni süre seçeneği ekliyoruz: Mevcut olan 7 gün seçeneğine ek olarak, 24 saat ve 90 gün seçeneklerini kullanıma sunuyoruz. Varsayılan süreli mesajları etkinleştirmeyi seçtiğinizde, sohbetleriniz sırasında insanlara bu özelliği varsayılan olarak seçtiğinizi bildiren bir mesaj göstereceğiz.

Bu sayede, bunun o kişiye özel bir durum olmadığını, gelecekte WhatsApp’ta herkesle nasıl iletişim kurmak istediğiniz konusunda yaptığınız bir seçim olduğunu açıkça ortaya koymuş olacaksınız. Bununla birlikte, belirli bir sohbetin kalıcı olmasını istiyorsanız bu özelliği ilgili sohbette kolayca devre dışı bırakabilirsiniz.”

İlginizi Çekebilir

OPPO’nun hazırladığı ilginç telefon konsepti

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir