Haberler

WhatsApp Gruplarında Artık Tamamen ‘Yönetici’ Gibi Hissedebileceksiniz: İşte WhatsApp’a Gelecek Yeni Özellikler

WhatsApp Gruplarında Artık Tamamen 'Yönetici' Gibi Hissedebileceksiniz: İşte WhatsApp'a Gelecek Yeni Özellikler

Zaman zaman tartışmalara konu olmasına ve sık sık çıkan ücretli olacak iddialarına rağmen en popüler mesajlaşma uygulaması olan WhatsApp, yakın zamanda çok sayıda yeni özellik üzerinde çalışmaya başladı. Bu özelliklerin detayları da birer ikişer ortaya çıkıyor. 

Son olarak, WABetaInfo tarafından sohbet platformunun bazı yeni özellikleri ortaya çıkarıldı. Bu özellikler arasında grup yöneticilerine WhatsApp gruplarında daha fazla kontrol sağlayan yenilikler de yer alıyor.

Gruplardan mesaj silme yetkisi geliyor

whatsapp

WhatsApp’ın şu anda çok kısıtlı bir test grubuna sunmuş olduğu v2.22.17.12 betasında ortaya çıkan özellikler oldukça ilgi çekici. Yakın zamanda herkese açılması beklenen güncellemede grup yöneticileri gruptaki bir mesajı herkesten silebilecek. 

Bu özellik sayesinde diyelim ki kalabalık bir grupta yöneticilik yapıyorsanız, gruba gelen anlamsız, spam vs mesajları silebileceksiniz. Bu özellik en azından teoride daha derli toplu bir grup yapısı vaat etse de dikkatli kullanılmazsa kaosa davetiye çıkarabilir. Grup yöneticilerinin bu yetkiyi dikkatli kullanması gerekiyor. Öte yandan kullanıcılar, yöneticiler bir mesajı sildiğinde bu durumdan haberdar olacak.

whatsapp bot

WhatsApp tarafından üzerinde çalışılan bir diğer özellik ise uygulama içinde duyuruları paylaşan bir sohbet botu. Bu botun yapacağı duyurular arasında yeni özellikler duyurulması, WhatsApp deneyiminin iyileştirilmesi için yapılabilecekler, kullanım ipuçları yer alacak. Bu özelliklerin çok yakında bütün WhatsApp kullanıcılarının hizmetine açılması bekleniyor. 

Peki siz yeni özellikler hakkında siz ne düşünüyorsunuz? Yorumlarda bizlere belirtmeyi lütfen unutmayın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir