Haberler

Türkiye’de Diş Tedavisi Gören İngiliz’in İsyanı Dünya Basınında: “Ağzımdan Vurulmuş Gibi Hissediyorum”

Türkiye'de Diş Tedavisi Gören İngiliz'in İsyanı Dünya Basınında: "Ağzımdan Vurulmuş Gibi Hissediyorum"

Türkiye’de tıp turizmi son hızı sürerken, bugün Birleşik Krallık medyasına çarpıcı bir haber yansıdı. Daily Mail tarafından paylaşılan habere göre 35 yaşındaki İngiliz kadın Melissa Davies, dişlerinden dolayı mutsuzdu ve dişlerini yaptırma kararı aldı. Davies, bunun için Türkiye’de bir klinikte dişlerine kaplama yaptırma yolunu tercih etti.

Davies, klinikte tedavi olmak için 6.000 poundluk (yaklaşık 130 bin TL) ücrette anlaşma sağladı ve Türkiye’de tedaviye girdi. Fakat kendisinin iddiasına göre klinik, Davies’i 7 saatlik genel anestezi altına soktu, beş dişini söktü ve 14 dişe kanal tedavisi uyguladı (Bunların tedavinin parçası olup olmadığı konusunda bir bilgi yok). Davies, ameliyattan hava yolları kapanmış, burnu kanar bir şekilde uyandı.

Davies, tedavi sonrasında yaşadıklarını bu şekilde anlattı:

türkiye diş tedavisi

“Burnum kanamaya başlamıştı ve hava kanallarım kapanmaya başlamıştı. Kanamayı durdurmak için burnumda Tampax diyeceğim bir şey vardı ve nefes almama yardımcı olması için boğazımın arkasına bir tüp takılmıştı. 

Bir hafta boyunca yüzüme yumruk yemiş gibi hissettim. Dişlerimden birini yukarı ittiklerinde bir çatırtı duydum. Eve dönüş yolunda keskin bir parça hissettim ve arka dişlerimden birinde kılcal bir çatlak bulmaya çalıştım.”

Melissa, tedaviden haftalar sonra dişlerinin arkasında kılcal bir çatlak olduğunu ve birinin onu ‘ağzından vurmuş’ gibi hissettiğini paylaştı. Bu hasar nedeniyle hâlâ soğuk bir şey yiyip içemediğini söyledi. İngiliz kadın, bu deneyimini TikTok hesabında da paylaştı ve yaptığı paylaşım, toplam 14 milyon izlenme ve 8 bin yorum topladı.

Düzeltilmesi için 30 bin pound (yaklaşık 650 bin TL) istediler:

türkiye diş tedavisi

Davies, ağzında oluşan hasarın düzeltilmesi için Birleşik Krallık’taki diş kliniklerine başvurdu. Hasarın düzeltilmesi için kendisinden istenen ücretin ise 30 bin pound olduğunu belirtti. Bu seçenek dışında şu ana kadar üç dişçi dolaştığını söyleyen Davies, üçünün de kendisine bakamayacağını, bunun özel bir tedaviye ihtiyaç duyduğu cevabını aldı.

Davies, Türkiye’de tedavi gördüğü kliniğin durumu düzeltmek için kendisine teklifte bulunduğunu da aktardı. Fakat Davies, bu durumda yolculuk ve belirli olmayan tedavi ücretini ödemekle yükümlü olacağını paylaştı.

Davies’in yaşadığı olumsuz durum, Birleşik Krallık merkezliler başta olmak üzere çeşitli uluslararası mecralarda paylaşılmaya başladı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir