Sosyal Medya Püf Noktaları

WhatsApp arama bağlantısı özelliği nedir? Nasıl kullanılır?

WhatsApp arama bağlantısı özelliği nedir? Nasıl kullanılır?

WhatsApp için kısa süre önce bir iOS ve Android güncellemesi yayınladı. Bu güncelleme ile WhatsApp arama bağlantısı özelliği de geldi.

WhatsApp için daha önce beta testleri üzerinden öğrendiğimiz, aktif olarak uzun zamandır test edilen birçok özellik geçtiğimiz günlerde iOS ve Android uygulamalarına gönderildi. Firma yeni özellikleri Apple App Store ve Google Play Store üzerinde şöyle duyurmuştu:

-Şimdi Aramalar sekmesinde WhatsApp arama bağlantısı oluşturup paylaşabiliyorsunuz.
-Artık gruptan ayrıldığınız yalnızca yöneticilere bildiriliyor.
-Şimdi yöneticiler başkalarının mesajlarını herkesten silebiliyor. Katılımcılar mesajı kimin sildiğini görebiliyor.
-Durum İfadeleri ile Durum gönderilerine ifade bırakmak çok kolay.
-Benden sil komutu birkaç saniye içinde geri alınabiliyor.

Burada en çok dikkat çekenlerden birisi, küresel olarak herkes için aktif edilen WhatsApp arama bağlantısı özelliği oldu. Peki bu özellik tam olarak ne işe yarıyor ve nasıl kullanılıyor?

Bu özellik sayesinde başlatmak istediğiniz sesli ya da görüntülü sohbetler için basit paylaşım bağlantıları oluşturabiliyorsunuz. Gönderdiğiniz bağlantıya basan kişiler, kolaylıkla kurmak istediğiniz karşılıklı sohbete dahil olabiliyor. Dediğimiz gibi hem sesli hem de görüntü çalışan arama bağlantılarını almak ise tahmin edebileceğiniz üzere oldukça kolay.

Bunun için WhatsApp’ın alt menüsünden “Aramalar” kısmına girmeniz, en üstte yer alan “Arama Bağlantısı Oluştur” bölümüne basmanız yeterli oluyor. Sistem otomatik olarak başkalarıyla paylaşabileceğiniz bir arama bağlantısı oluşturuyor, burada sadece arama türü (Sesli ya da görüntülü) konusunda bir seçim şansı sunuluyor.

Bu arada şunu mutlaka belirtelim. Sistemde şu an bir limitasyon bulunuyor ve henüz WhatsApp arama bağlantıları masaüstünde desteklenmiyor. Özelliğin kullanılması için şu an için mutlaka bir akıllı telefona ihtiyaç bulunuyor. Ancak bu yakında değişebilir, süreç masaüstü tarafında da gelebilir.

WhatsApp arama bağlantısı ve kullanımı yanında bu da ilginizi çekebilir: Katlanabilir yapıda hazırlanan inanılmaz televizyon: C Seed N1

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir