Haberler

Twitter’dan Para Kazanmanızı Sağlayacak ‘Abonelikler’ Özelliği Yayınlandı

Twitter'dan Para Kazanmanızı Sağlayacak 'Abonelikler' Özelliği Yayınlandı

Twitter’ı satın aldığı günden bu yana platformda birçok köklü değişikliğe yol açan Elon Musk, bu kez içerik üreticilerini tatmin edecek bir yenilikle geldi. Musk, Twitter’da içerik üreticilerine abone olma özelliğinin yayınlandığını açıkladı.

Twitter’da içerik üreticileri için yayımlanan yeni “Abonelikler” özelliği ile kullanıcılar, istedikleri içerik üreticiye aylık ücret karşılığında abone olabilecek. İçerik üreticiler, sistem ile para kazanma imkânı elde edecek.

Elon Musk’ın duyurusu:

elon musk

“İçerik oluşturucu aboneliklerini büyük bir hızla başlatıyoruz! Uzun formatlı metin, resimler veya video için çalışır.”

Twitter Abonelikler, kullanıcılara ne sunacak?

twitter abonelikler

İçerik üreticilerine abone olan kullanıcılar, abone oldukları kişinin paylaştığı ‘abonelere özel’ içeriklere erişebilecek. Bu içeriklere yalnızca iOS ve Android cihazlardan erişim sağlanabilecek.

Abonelere özel içeriklerin yanı sıra kullanıcılar, abone oldukları kişinin paylaşımlarına bir yorum attığında özel bir rozet ile gözükecek. Kullanıcının adının altında mor renkli ‘Abone’ rozeti yer alacak.

Kullanıcılar, yalnızca abone oldukları içerik üreticilerinin içeriklerini görmek için de yeni bir sekmeye sahip olacak. Ana sayfada gözükecek “Abonelik Tweet’leri” adlı bu sekmede sadece abone olunan kişilerin paylaşımları gösterilecek.

Abone olunan kişiyle yaptığınız etkileşimler ise yalnızca kişiye abone olan diğer kullanıcılar tarafından görülebilecek.

İçerik üreticileri, abonelerine nasıl içerikler sunabilecek?

İçerikleriyle gelir elde etmek isteyen kullanıcılar, uzun formatlı metinler, resimler veya videolar paylaşabilecek. Ayrıca abonelere özel standart Tweet’ler paylaşılabilecek, özel Spaces odaları oluşturulabilecek.

Twitter Abonelikler ücretleri ne kadar?

twitter abonelikler

İçerik üreticileri, abonelik ücretlerini kafasına göre belirleyemeyecek. Twitter, şu an için 2,99, 4,99 ve 9,99 dolarlık abonelik paketleri sunuyor. İçerik üreticileri, bu paketlerden herhangi birini seçebilecek.

Abonelikler’in Türkiye fiyatı hakkında ise henüz bir bilgi bulunmuyor. Fakat Elon Musk’ın abone olduğu “BillyM2k”nin abonelik ücreti aylık 69,99 TL olarak gösteriliyor.

twitter abonelikler

Elde edilen gelirin %97’si doğrudan içerik üreticilerine aktarılacak. Gelir 50 bin doların üzerinde ise bu oran %80’e düşecek.

Abonelikler özelliği, Android ve iOS cihazlarda tüm dünyada kullanıma sunuldu. Web tarafı ise şu an için henüz yalnızca ABD’de destekleniyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir