Haberler

Elon Musk, Twitter’ın Genel Merkezinde Şirketin Adını Değiştirdi: Platformdaki İsmini de Durduk Yere “Harry Bölz” Yaptı

Elon Musk, Twitter'ın Genel Merkezinde Şirketin Adını Değiştirdi: Platformdaki İsmini de Durduk Yere "Harry Bölz" Yaptı

Geçtiğimiz yılın sonunda Twitter’ı satın alan Elon Musk, hem platformda hem de şirket içinde yaptıklarıyla konuşulmaya devam ediyor. Ünlü milyarderin, geçtiğimiz günlerde Twitter’ın kuş simgesini Dogecoin köpeğiyle değiştirdiğini görmüştük. Musk’ın desteklediği kripto para birimi, bu olayın ardından %20 artmıştı.

Musk, şimdi ise şirkette yaptığı bir başka şeyle gündeme geldi. Bu, Twitter’ın San Francisco’da bulunan genel merkezinde yer alan tabelasıyla ilgili bir değişiklik.

Musk, Twitter tabelasındaki “w” harfini kaldırarak ismi “Titter” yaptı

Elon Musk, pazar günü paylaştığı bir tweet’inde ofisin girişinde bulunan Twitter logosundaki “w” harfinin kaldırıldığını duyurdu. Bunun ardından ise tabelada şirketin isminin “Titter” olarak kaldığı görüldü. “Titter, İngilizcede “kıkırdamak” anlamına gelse de ünlü girişimcinin değişik şakalarla olan geçmişini hatırladığımızda bunun altında farklı bir anlam yatıyor olabileceğini tahmin etmek mümkün.

Milyarder iş insanının, küçük çocuklar gibi mizah anlayışına sahip olduğunu hepimiz biliyoruz. Musk’ın sık sık şaka yaptığı konulardan biri de Türkçe’de “memeler” anlamına gelen, argo bir sözcük olan “tits”. İşte şimdiki hamlenin de bu şakadan çıkmış olabileceğini söyleyebiliriz. Öte yandan Musk’ın geçtiğimiz yıl Twitter’ın ismini “Titter” olarak değiştirmek için anket yaptığını da ekleyelim.

Musk, daha önce de kısaltması “TITS” olacak “Texas Institue of Technology & Science” adında bir üniversite kurmak istediğini söylemiş ve benzer bir şaka daha yapmıştı.

Musk’a göre “w” harfi, kaldırılması yasak olduğu için arka plan rengine boyandı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir