Haberler

İçerik Üreticilerinin Birbiriyle Bağlantı Kurabileceği LinkedIn Benzeri Platform “Creatorland” ile Tanışın!

İçerik Üreticilerinin Birbiriyle Bağlantı Kurabileceği LinkedIn Benzeri Platform "Creatorland" ile Tanışın!

İnternet kullanımının çok fazla yaygınlaşmasıyla birlikte artık içerik üreticiliği birçok insanın mesleği hâline geldi. Şimdi de influencer olarak da adlandırabildiğimiz bu kişilere yönelik yepyeni bir platform geliştirildi.

Yeni platformun ismi “Creatorland”. İlk olarak aralık ayında çıkış yapan platform, dünyanın en popüler iş ağı LinkedIn’e benzer bir görev görüyor. İçerik üreticileri, platform yoluyla ağlarını genişletebiliyor ve birbiriyle bağlantı kurabiliyor.

Creatorland, şimdilik sınırlı sayıda kullanıcıya açıldı

Şirketin açıklamasına göre, şimdilik yalnızca davet alan kullanıcılar platforma erişebiliyor. Ayrıca profilini oluşturmak isteyenlerin kendilerine ait bilgileri içeren bir formu doldurarak bekleme listesine de girebileceği belirtiliyor.

Sessiz sedasız aralık ayında tanıtılan Creatorland, şimdiden ünlü Caroline Field ve Deaf Fraiser gibi TikTok ünlüleri de dahil birçok influencer’dan destek aldı. Ayrıca şirket tarafından TubeFilter’a yapılan bir açıklamada, platformun şu anda YouTube, TikTok, Instagram ve Twitch’te ortalama 200.000 takipçiye sahip 4000 kullanıcıya sahip olduğu da aktarıldı.

Creatorland’ın kurucusu ve CEO’su Brian Freeman da platformun yıl sonuna kadar 1 milyon içerik üreticisini çekebileceğini düşündüklerini ifade etti. Bir girişimci olarak LinkedIn’den çok yardım aldığını belirten Freeman, bu tür bir fırsatı içerik üreticilerine getirmek istediklerini aktardı.

Creatorland neler sunacak?

Influencer’ların ihtiyaçlarına özel olarak tasarlanan platform, onların profesyonel bir ağ oluşturmasına olanak tanıyacak. Bu kişiler, bağlantılar kurabilecek ve yeni iş olanaklarına ulaşabilecek. Ayrıca sektördeki en başarılı isimler ve liderler de bu alanda kendini geliştirmek ve yeni şeyler öğrenmek isteyenlere yardımcı olacak.

Bunların yanı sıra içerik üreticileri, LinkedIn’e meydan okuyan platformdaki profillerine sosyal medya hesaplarını bağlayıp gerçek zamanlı istatistiklerini paylaşabilecek. Tercih ettikleri içerik kategorilerini ve iş birliği için ilgi alanlarını da belirleyerek istedikleri profesyonellere ulaşabilecek. Aynı şekilde markalar da içerik üreticilerinin neler yaptığını buradan görerek onlarla iş birliği yapabilecek.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir