Haberler

Twitter, Kemal Kılıçdaroğlu’na Mavi Tik Yerine Devlet Görevlilerine Verilen “Gri Tiki” Verdi

Twitter, Kemal Kılıçdaroğlu'na Mavi Tik Yerine Devlet Görevlilerine Verilen "Gri Tiki" Verdi

Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Twitter hesabındaki mavi tiki, profil fotoğrafı ve kapak fotoğrafında yapılan değişikliklerden dolayı kalkmıştı. 74 yaşındaki siyasetçinin platformdaki onay işareti geçtiğimiz dakikalarda geri geldi. Ancak tikin bu sefer mavi olmadığı görüldü.

Twitter, Kılıçdaroğlu’nun hesabına mavi tik yerine gri tik verdi. Gri onay işaretinin hükümet hesaplarına veya hükümetle ilişkili hesaplara verilmesi nedeniyle bu değişiklik dikkat çekti.

Kılıçdaroğlu’nun gri tiki böyle gözüküyor

Twitter kimlere gri tik veriyor?

Twitter, şu anda Blue aboneliğiyle gelen bireysel hesaplara mavi tik, onaylı kuruluşlara altın tik ve bir kamu kuruluşuna, çok taraflı bir kuruluşa veya devlet görevlilerinin hesaplarına ise gri tik veriyor.

Kılıçdaroğlu’nun aldığı onay işaretini almak için de uygun koşulları karşılamak gerekiyor. Twitter Yardım Merkezi’ne göre de “Devlet başkanı (başkanlar, krallar ve başbakanlar), devlet başkan vekilleri (başbakan yardımcıları), ulusal kabine üyeleri veya eş düzey görevdeki kişiler, yönetimin resmi sözcüsü veya eş düzey görevdeki kişiler, ülkeler ya da ulusal meclise, parlamentoya veya eş düzey bir birime mensup tüm dairelerin bireysel üyeleri” gri tiki alabiliyor.

Anneleri Mutlu Edecek Teknolojik Hediye Tavsiyeleri

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir