Haberler

Twitter, ‘Bedavaya’ Verilen Mavi Tikleri Kaldıracağını Açıkladı

Twitter, 'Bedavaya' Verilen Mavi Tikleri Kaldıracağını Açıkladı

Sabah saatlerinde sizlerle paylaştığımız bir haberimizde, Twitter’daki olağan düzeni tamamen değiştirecek Twitter Blue isimli abonelik hizmetinin nihayet yeniden kullanıma sunulduğunu aktarmıştık. Birkaç yeni özellikle donatılan abonelik sistemi, Twitter’daki doğrulama rozetleri için de yeni bir dönemin başlangıcı oldu. 

Twitter kullanıcıları bilir; bugüne dek belirli koşulları sağlayan tüm hesaplar, doğrulanmış hesap rozeti alabiliyorlardı. Böylelikle o hesapların resmi bir kişi veya kuruma ait olduğu anlaşılabiliyordu. Ancak bugün itibarıyla bu dönem tarih oldu. Bundan sonra doğrulanmış hesap rozetine sahip olmak isteyen kullanıcıların, Twitter Blue’ya abone olup, aylık ödeme yapmaları gerekecek.

Peki daha önceden doğrulanmış rozet almış hesaplara ne olacak?

Twitter

Twitter’da bugüne dek doğrulanmış hesap rozeti almayı başarmış olan sayısız hesap vardı. Peki bundan sonraki süreçte bu hesaplara ne olacak? İşte merak edilen ve tüm doğrulanmış hesap sahibi kullanıcılar için önemli olan bu sorunun cevabını, bizzat Twitter’ın sahibi olan Elon Musk verdi. 44 milyar dolara satın aldığı platformdan açıklama yapan Musk, kullanıcıların canını sıkacak kararını açıkladı.

Daha önceki doğrulanmış hesap rozetleri iptal edilecek!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir