Haberler

TikTok’tan Spotify ve Apple Music’e Rakip Geliyor: Yeni Müzik Platformu İçin Çalışmalar Başladı

TikTok'tan Spotify ve Apple Music'e Rakip Geliyor: Yeni Müzik Platformu İçin Çalışmalar Başladı

Çin merkezli sosyal medya platformu TikTok, gün geçtikçe daha fazla insanı bünyesine katarak alanında popülerleşiyor. Öyle ki yapılan araştırmalar, TikTok’un en çok kullanılan sosyal medya platformları arasında üst sıralara yerleştiğini ortaya koyuyor. Durum böyleyken TikTok’tan birçok yeni hamle geliyor. 

İnternet çağında çevrim içi müzik akışı servislerinin büyük ilgi gördüğü bilinen bir gerçek. Spotify, Apple Music ve YouTube Music gibi uygulamalar, milyonlarca kullanıcıya müzik ve çeşitli hizmetler sunuyor. Şimdi ortaya çıkan yeni bilgiler ise popüler sosyal medya platformu TikTok’un da bu tarz bir hizmet üzerinde çalışıyor olabileceğini gösteriyor. 

TikTok Music için marka başvrusunda bulunuldu

İlk olarak Business Insider tarafından paylaşılan bir rapora göre TikTok’un çatı şirketi ByteDance, olası bir müzik akışı hizmeti için ticari marka başvurusunda bulundu. Bu başvuru, ‘TikTok Music’  hizmetinin Apple Music ve Spotfiy gibi servislere rakip olabileceğini gösterdi. 

Gelen haberlere göre TikTok Music için yapılan başvuru, geçtiğimiz mayıs ayında Amerika Birleşik Devletleri’nde yapıldı. Bu hizmetin, tıpkı diğer müzik servisleri gibi kullanıcılara belli ücretler karşılığında şarkı dinleme, paylaşma, şarkı sözlerini görme, çalma listesi oluşturma ve daha birçok olanağı tanıyabileceği belirtildi. 

Insider’a konuşan bir avukat da, ByteDance büyüklüğünde bir şirketin yalnızca ciddi olarak üzerinde çalıştığı ürünler için marka başvurusu yapacağını ifade ederek bu servisi görme ihtimalimizin yüksek olduğunu belirtti. 

Bilindiği üzere TikTok, müzik keşfetme ve şarkıların popüler olmasını sağlama gibi konularda hâlihazırda önde gelen bir platform. Ancak ortaya çıkan bu yeni iddialar, şirketin müzik pazarına daha da dahil olarak rakip şirketlerin önüne geçmeye çalışabileceğini gösteriyor. Peki siz TikTok’un bir müzik servisi piyasaya sürme ihtimali konusunda ne düşünüyorsunuz? Düşüncelerinizi yorumlarda paylaşabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir