Haberler

Meta, TikTok Kopyası Reels’in Instagram’da Geçirilen Süreyi Büyük Oranda Artırdığını Açıkladı

Meta, TikTok Kopyası Reels'in Instagram'da Geçirilen Süreyi Büyük Oranda Artırdığını Açıkladı

Instagram, WhatsApp ve Facebook gibi dünya çapında popüler uygulamaları bünyesinde bulunduran Meta, 2023’ün ilk üç ayına dair kazanç raporunu paylaşmıştı. Şirket, gelirlerinde yıllık oranda %3’lük bir artış yaşadığını bildirerek son üç çeyrekteki düşüş trendine son vermişti.

CEO Mark Zuckerberg, bu artışta en büyük rolün Instagram’ın TikTok benzeri kısa video hizmeti “Reels” olduğunu aktardı. Ayrıca, Reels çıktığından beri Instagram’da geçirilen sürenin önemli bir artış gösterdiğini de ifade etti.

Reels sayesinde Instagram’da geçirilen süre %24 arttı

Zuckerberg’e göre yapay zekâ destekli içerik önerilerine sahip Reels özelliği tanıtıldığından bu yana kullanıcıların Instagram’da geçirdiği sürenin %24 artış gösterdiğini belirtti. Milyarder CEO, önerilere ve sıralama sistemlerine olan yatırımlarının bu başarıya büyük katkısının olduğunu da ekledi.

Ünlü iş insanı, Reels videolarının ne kadar çok ilgi gördüğüne de yönelik açıklamalarda bulundu. Zuckerberg’e göre kullanıcılar, bu tarz videoları günde 2 milyardan fazla kez paylaşıyor. Bu da son altı ayda iki katlık bir artış yaşandığını ortaya koyuyor.  Diğer taraftan Meta CFO’su Susan Li de Reels’in platforma sağladığı katkıdan dolayı çok memnun olduklarını, insanların kısa video formatına değer verdiğini ifade etti.

İlk Ay 1 TL’ye BluTV ve Hepsiburada Premium! Daha Ucuzu Yok

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir