Sosyal Medya Püf Noktaları

Maske takarken Face ID’yi kullanma [Nasıl yapılır?]

Maske takarken Face ID’yi kullanma [Nasıl yapılır?]

Apple, maske takarken Face ID’yi kullanma özelliğini iOS 15.4 güncellemesinde sunmaya başladı. iPhone kullanıcıları bundan böyle maskelerini çıkarmadan yüzlerini tanıtabiliyor. Ancak bu özellik iPhone 12 ve üzeri iPhone modelleride uyumlu şekilde çalışıyor. iPhone 11 veya iPhone X kullanıcısı iseniz bu özellik ne yazik ki çalışmıyor. Eğer daha yeni bir iPhone kullanıcısı iseniz maske ile  Face ID’yi kullanırken, uygulamalarda kimlik doğrulayabilir veya iPhone’ların kilidi açabilirsiniz. İşlemi telefonlarınızda aktif hale getirmek için aşağıdaki adımları uygulayabilirsiniz. Önümüzdeki günlerde farklı tüyoları da sizlerle paylaşacağız, LOG’u takip etmeye devam edin.

iPhone’unuzda iOS 15.4 veya sonraki bir sürümün yüklü olması gerekiyorAyarlar’ı açın, ardından Face ID ve Parola’ya dokunun.Ekranı aşağı kaydırın ve Maske ile Face ID’yi açın.İstendiğinde, Face ID’yi Maske ile Kullan’a dokunun. Aynı yüz tarama işlemini kullanarak Face ID’yi ayarlamak için ekrandaki yönergeleri izleyin.

Gözlük ve maske takarken Face ID’yi kullanma

Gözlük takıyorsanız Maske ile Face ID’yi gözlüğünüz takılıyken ayarlayarak özelliğin doğruluğunu artırabilirsiniz. Bu işlemi, Face ID’yi ilk ayarladığınızda veya daha sonra yapabilirsiniz. Face ID’de dört adede kadar gözlük eklemek mümkün.Ayarlar uygulamasını açın, ardından Face ID ve Parola’ya dokunun.Ekranı aşağı kaydırın ve Gözlük Ekle’ye dokunun.İstendiğinde Sürdür’e dokunun, ardından ekrandaki yönergeleri izleyin.

İlginizi çekebilir: Apple Mac Studio ve Studio Display

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir