Sosyal Medya Püf Noktaları

Apple Watch ile Mac bilgisayarların ve iPhone’ların kilidini açma [Nasıl yapılır?]

Apple Watch ile Mac bilgisayarların ve iPhone’ların kilidini açma [Nasıl yapılır?]

Apple Watch ile Mac bilgisayarların kilidini açma için faydalı ipuçları paylaşmak istiyoruz. Eğer Touch ID destekli bir Mac bilgisayara sahip değilseniz ve bilgisayarınıza sürekli şifre girerek açıyorsanız paylaşacağımız yöntem hayatınızı kolaylaştıracağa benziyor.

Apple Watch kolunuzdayken, Mac’iniz yakınlarda olduğunuzu algılayıp oturumunuzu otomatik olarak açabiliyor. Otomatik kilit açma, kilidi açılmış saatiniz kolunuzdayken ve Mac’inize çok yakınken çalışıyor. Mac’inizi yeniden açıyorsanız veya yeniden başlatıyorsanız parolanızı elle girmeniz gerektiğini de belirtelim. Apple Watch ile Mac bilgisayarların kilidini açmak için ilk olarak otomatik kilit açılması gerekiyor.

Otomatik kilit açma nasıl ayarlanır

Mac’inizde Wi-Fi ve Bluetooth’u açın.Mac’inizde ve Apple Watch’unuzda iCloud’a aynı Apple Kimliği ile giriş yapınBilgisayarda  Sistem Tercihleri’ni seçin, ardından Güvenlik ve Gizlilik’i tıklayın. ”Uygulamaların ve Mac’inizin kilidini açmak için Apple Watch’unuzu kullanın” veya ”Apple Watch’unuzun Mac’inizin kilidini açmasına izin verin” öğesini seçin.

apple watch

Apple Watch ile iPhone’ların kilidini açma

Apple Watch Series 3 veya daha yeni bir Apple Watch kullanıcısı iseniz iPhone’un kilidini akıllı saat ile açabilirsiniz. Bunun için aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz.

iPhone’da Ayarlar > Face ID ve Parola bölümüne gidin, sonra parolanızı girin.Aşağı kaydırın, sonra Apple Watch’u açın.Yüz maskesi takarken iPhone’unuzun kilidini açmak için Apple Watch’unuzun kolunuzda olduğundan emin olun, iPhone’unuzu uyandırın, sonra ekranına bakın.

İlginizi çekebilir: Apple Mac Studio ve Studio Display

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir