Sosyal Medya Püf Noktaları

iPhone veya iPad’lerin ekranını PC’lere yansıtma [Nasıl yapılır?]

iPhone veya iPad’lerin ekranını PC’lere yansıtma [Nasıl yapılır?]

iPhone veya iPad kullanıcıları ekranlarını AirPlay yoluyla Mac bilgisayarlarına veya Apple TV’lerine yansıtabiliyor. iPhone veya iPad’lerin ekranını PC’lere yansıtma için de bir yöntem bulunuyor.

Windows 10 veya Windows 11 yüklü bir bilgisayara sahipseniz uygulama mağazasında ücretsiz bir uygulama yer alıyor. iPhone veya iPad’lerin ekranını PC’lere yansıtma için Microsoft Store mağazasında Airplay Screen Mirroring Receiver isimli uygulamayı bilgisayarlarınıza yüklemeniz gerekiyor. Uygulamayı bilgisayara yükledikten sonra uygulamanın ana sayfası üzerinde bilgisayarın adı karşımıza çıkıyor. Bilgisayar için belirlenen bu isim kalem simgesine tıklandığında değiştirilebiliyor. Bilgisayar için bir isim belirledikten sonra ekranını yansıtmak istediğiniz iOS cihazının kontrol merkezinde ekran yansıtmayı açın. Bu işlemin ardından iOS cihazlardaki ekran yansıtma sekmesinde bilgisayar için belirlenen isim yer alıyor. Buraya tıkladıktan sonra ekran yansıtma işlemi kolay bir şekilde yapılıyor.

iPhone veya iPad’lerin ekranını PC’lere yansıtma için iki farklı özelliği kontrol edin

Bu işlemin başarılı bir şekilde yapılması için iOS cihazların ve bilgisayarın aynı ağda olması gerektiğini belirtmekte yarar var. Ayrıca Windows Güvenlik Duvarı’nda LAN’a erişiminin de açık olması gerekiyor. Uygulamayı kullanarak iOS cihazlarda çektiğiniz fotoğrafları ve videoları hızlı bir şekilde Windows yüklü bilgisayarda görüntüleyebilirsiniz. Önümüzdeki günlerde farklı ipuçlarını da sizlerle paylaşmaya devam edeceğiz, LOG’u takip etmeye devam edin.

İlginizi çekebilir: Sony’nin yeni konsept elektrikli otomobil ile tanışın

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir