Sosyal Medya Püf Noktaları

iPad’de Notlar uygulamasındaki özellikleri kullanma [Nasıl yapılır?]

iPad’de Notlar uygulamasındaki özellikleri kullanma [Nasıl yapılır?]

iOS cihazlarda kullanılan Notlar uygulamasının sunduğu özelliklerden bahsetmek istiyoruz. Notlar uygulamasında kullanıcılar hızlı not özelliğini kullanabiliyor.

Bu özellik sayesinde uygulamalara ve internet sayfalarına ait bağlantı linkleri eklenebiliyor. Kullanıcılar hızlı not özelliğine ekranın sağ köşesini yukarı kaydırarak ulaşabiliyor. iPadOS 15.2’de hızlı not özelliğine ekranın sol veya sağ alt köşesini yukarı kaydırarak da ulaşmak mümkün.  Kullanıcılar uygulamada arama yapabiliyor veya klasör düzenleyebiliyor. Kullanıcılar # sembolünü ve anahtar kelimeleri kullanarak notları etiketleyebiliyor ve aradıkları etiketleri hızlıca bulabiliyor.  Uygulamada etkinlik görünümü de yer alıyor. Etkinlik görünümü sayesinde kullanıcılar başkalarının notlarına neler eklediklerini görebiliyor. Kullanıcılar bahsetme özelliğini kullanarak arkadaşlarına bildirim gönderebiliyor.

Uygulamada karşımıza çıkan karalama özelliği ise metin alanlarına el yazısı eklemeye imkan tanıyor. Koyu renkli bir alana yazı yazıldığında karalama özelliği otomatik olarak açık renkli metin olarak görünüyor.  Cihaz üzerindeki yapay öğrenme teknolojileri sayesinde el yazıları klavyeyle yazılmış metinlere dönüşüyor. Uygulamada bulunan şekil tanıma özelliği geometrik çizgiler, yaylar, kalp ve ok gibi şekiller çizmeye olanak sağlıyor.

Notlar uygulaması çizim yapmayı seven kullanıcıları da hedef alıyor

Notlar uygulaması Apple Pencil desteğine de sahip. Bu sayede kullanıcılar Apple Pencil’ı kullanarak Notlar uygulamasında çizim yapabiliyor veya el yazılarıyla not alabiliyor. Çeşitli işaretleme araçlarının yer aldığı uygulamada kullanıcılar cetvel kullanarak düz çizgiler çizebiliyor. El yazıları klavyeyle metinlere dönüşüyor.

İlginizi Çekebilir: Çok ses getiren yarı insansı robot Ameca

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir