Sosyal Medya Püf Noktaları

Metaverse dünyası için Instagram’da avatar oluşturma [Nasıl yapılır?]

Metaverse dünyası için Instagram’da avatar oluşturma [Nasıl yapılır?]

Son günlerde metaverse kavramını sıkça duyuyoruz. Gelecekte internetin yerini alacağı konuşulan metaverse için çoğu firma yatırım yapıyor. Apple’ın bu yıl VR/AR odaklı bir gözlüğü satışa sunması bekleniyor.

2.000 dolarlık bir fiyat etiketine sahip olacağı söylenen gözlüğün üst düzey özellikler sunacağı ifade ediliyor. Apple cephesinde durum bu şekildeyken Facebook da metaverse kavramına çok önem veriyor. Kısa bir süre önce Instagram, WhatsApp ve Facebook şirketlerini Meta bünyesine katan Facebook, kullanıcıların sanal dünyada avatarlar oluşturması için Instagram’da bir özellik sundu. Kullanıcılar Instagram uygulamasında Ayarlar-Hesap-Avatarlar sekmesine tıklayarak avatarlar oluşturabiliyor. Kullanıcılar bu alanda diledikleri saçı, saç rengini ve ten rengini değiştirebiliyor. Kullanıcılar aynı zamanda yüz çizgilerini, kaş yapılarını ve renklerini de belirleyebiliyor. Kullanıcıların diledikleri kıyafetleri seçmesine de imkan tanıyan avatar oluşturma sekmesinde kullanıcılar bu avatarları Horizon Venues‘te kullanabiliyor.

Horizon Venues uygulamasının kullanılabilmesi için kullanıcıların Oculus Quest kullanıcısı olması gerekiyor. Bizim de kısa bir süre önce incelediğimiz Oculus Quest 2, kullanıcıları sanal dünyaya götürüyor. Metaverse, sanal bir dünyada kullanıcıların arkadaşlarıyla birlikte konserler izleyebilecekleri, oyunlar oynayabilecekleri veya sinemaya gidebilecekleri bir dünya olarak öne çıkıyor. Kullanıcılar metaverse’de arsalar da satın alabiliyor.

İlginizi Çekebilir: Motorola’nın uzaktan kablosuz şarj teknolojisi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir