Sosyal Medya Püf Noktaları

iOS 16 ile yüksek güvenlik getirmek için geldi: “Kilit Modu nedir ve nasıl açılır?”

iOS 16 ile yüksek güvenlik getirmek için geldi: “Kilit Modu nedir ve nasıl açılır?”

Teknoloji devi Apple, dün akşam destekli modeller için kullanıma sunduğu iOS 16 işletim sisteminde yeni imkanlar getirdi.

WWDC22 etkinliğinin en önemli duyurusu olan, tüm detaylarına burada yer verdiğimiz iOS 16 işletim sistemi, sayfanın altında görebileceğiniz destekli tüm iPhone modelleri için dün akşam indirilebilir hale geldi. Bu dikkat çeken işletim sistemi, daha önce duyurusu yapılan bir “Kilit Modu” ile geliyor. Peki bu nedir? Yüksek güvenlik odaklı özellik için Apple şunu aktarıyor: “Kilit Modu, pozisyonları veya yaptıkları iş nedeniyle en karmaşık dijital tehditlerden bazılarının hedefi olabilecek az sayıda kişi için tasarlanan, isteğe bağlı, olağan dışı bir korumadır.

Çoğu insan hiçbir zaman bu tür saldırıların hedefinde değildir. Kilit Modu etkinleştirildiğinde aygıtınız normalde olduğu gibi çalışmayacaktır. Hedefi özel olarak belirlenmiş kiralık casus yazılımların suistimal edebileceği saldırı yüzeyini azaltmak için belirli uygulamalar, web siteleri ve özellikler güvenlik nedeniyle katı bir şekilde sınırlandırılır ve bazı deneyimler hiç kullanılamayabilir.”

Peki Kilit Modu cihazınızı nasıl koruyor? Apple’ın buna detaylı cevabı şöyle: “Kilit Modu etkinleştirildiğinde, aşağıdakiler dahil bazı uygulamalar ve özellikler farklı şekilde çalışır:

Mesajlar: Belirli resimler, videolar ve sesler dışında mesaj eki türlerinin çoğu engellenir. Bağlantılar ve bağlantı önizlemeleri gibi bazı özellikler kullanılamaz. –Web’de dolaşma: Bazı karmaşık web teknolojileri engellenir. Bu da bazı web sitelerinin daha yavaş yüklenmesine veya düzgün çalışmamasına neden olabilir. Ayrıca, web fontları görüntülenmeyebilir ve görüntüler yerine görüntü yok simgesi gösterilebilir.–FaceTime: Daha önce aramadığınız kişilerden gelen FaceTime aramaları engellenir.–Apple Hizmetleri: Ev uygulamasında bir evi yönetme davetleri gibi Apple Hizmetleri için gelen davetler, söz konusu kişiyi daha önce davet etmediyseniz engellenir.–Paylaşılan albümler: Paylaşılan albümler Fotoğraflar uygulamasından kaldırılır ve yeni Paylaşılan Albüm davetleri engellenir. Bu paylaşılan albümleri, Kilit Modu devre dışı olan diğer aygıtlarda görüntüleyebilirsiniz.–USB aksesuarları: Aygıtınızı bir USB aksesuarına veya başka bir bilgisayara bağlamak için aygıtınızın kilidinin açılması gerekir.–Konfigürasyon profilleri: Konfigürasyon profilleri yüklenemez ve aygıt, Kilit Modu etkinken Mobil Aygıt Yönetimi’ne veya aygıt denetimine kaydedilemez.

Kilit Modu etkinken telefon aramaları ve düz metin mesajları çalışmaya devam eder. Bu mod, acil SOS aramaları gibi acil durum özelliklerini etkilemez. “

Peki iOS 16 yüklü iPhone modellerinde Kilit Modu nasıl açılıyor? Apple’ın buna verdiği cevap ise şöyle:

Ayarlar uygulamasını açın.Gizlilik ve Güvenlik seçeneğine dokunun.Güvenlik bölümünde Lockdown Mode (Kilit Modu) seçeneğine ve ardından Turn On Lockdown Mode (Kilit Modu’nu Aç) öğesine dokunun.Turn On Lockdown Mode (Kilit Modu’nu Aç) seçeneğine dokunun.Turn On & Restart (Aç ve Yeniden Başlat) seçeneğine dokunun, ardından aygıtınızın şifresini girin.

Kilit Modu etkinken, bir uygulama veya özellik sınırlandırıldığında size bildirim gönderilebilir ve Safari’de yer alan bir başlık, Kilit Modu’nun açık olduğunu belirtir.

iOS 16 işletim sistemi birçok iPhone modeline ücretsiz olarak gönderildi. Bu modeller şunlar:

-iPhone 13-iPhone 13 mini-iPhone 13 Pro-iPhone 13 Pro Max-iPhone 12-iPhone 12 mini-iPhone 12 Pro-iPhone 12 Pro Max-iPhone 11-iPhone 11 Pro-iPhone 11 Pro Max-iPhone XS-iPhone XS Max-iPhone XR-iPhone X-iPhone 8-iPhone 8 Plus-iPhone SE (2. nesil veya daha yeni modeller)

iOS 16 detayları yanında bunlar da ilginizi çekebilir: Apple Mac Studio ve Studio Display

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir