Sosyal Medya Püf Noktaları

iOS 16 ile gelen dokunsal geri bildirim için pil uyarısı yapıldı

iOS 16 ile gelen dokunsal geri bildirim için pil uyarısı yapıldı

Teknoloji devi Apple, kısa süre önce kullanıma sunduğu iOS 16 işletim sistemiyle birçok yeni özelliği karşımıza çıkardı.

WWDC22 etkinliğinin en önemli duyurusu olan, tüm detaylarına burada yer verdiğimiz iOS 16 işletim sistemi, sayfanın altında görebileceğiniz destekli tüm iPhone modelleri için geçtiğimiz hafta indirilebilir hale geldi. İşte bu işletim sistemi ile gelen yeniliklerden birisi klavyede dokunsal geri bildirimler oldu. Apple bu özelliği kısaca şöyle açıklıyor: “Yazı yazarken harflere bastığınızdan emin olmak için klavyede dokunsal geri bildirimleri etkinleştirebiliyorsunuz.” 

Deneyenlerin genel olarak beğendiği bu özellik, Apple tarafından yapılan açıklamaya göre pil ömrünü olumsuz olarak etkileyebilir. Burada net bir yüzde verilmiyor ancak klavyeye her basışta titreşim motoru çalıştığı için kullanıcıların dokunsal geri bildirim açıkken biraz daha fazla enerji kaybedeceği uyarılıyor. Burada aşırı bir fark olması beklenmiyor ancak yine de hatırlatma yapılıyor. Bu özellik ayarlardaki “Ses ve Dokunuş” kısmındaki “Klavye Geri Bildirimi” menüsünden açılabiliyor.

Bu arada bugün iOS 16.1 Beta 2 testleri de başladı. Yeni sürümde telefonlara yeni gelen pil göstergesi güncellendi ve daha iyi anlaşılır hale getirildi. Yeni sürümde artık rakamsal yüzdenin altındaki pil devamlı olarak dolu görünmüyor, şarj seviyesine göre azalma yapılıyor. Bazı sorunları da ortadan kaldıran Beta 2, ortaya çıkan iPhone 14 Pro’larda yaşanan kamera sorununu ise çözmüyor. Bu OIS merkezli kamera için ayrı güncelleme hazırlanıyor.

iOS 16 işletim sistemi birçok iPhone modeline ücretsiz olarak gönderildi. Bu modeller Apple’ın resmî açıklamasına göre tam olarak şunlar:

-iPhone 13-iPhone 13 mini-iPhone 13 Pro-iPhone 13 Pro Max-iPhone 12-iPhone 12 mini-iPhone 12 Pro-iPhone 12 Pro Max-iPhone 11-iPhone 11 Pro-iPhone 11 Pro Max-iPhone XS-iPhone XS Max-iPhone XR-iPhone X-iPhone 8-iPhone 8 Plus-iPhone SE (2. nesil veya daha yeni modeller)

iOS 16 sevilen özellikleri yanında bunlar da ilginizi çekebilir: Apple Mac Studio ve Studio Display

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir