Sosyal Medya Püf Noktaları

Instagram hesap dondurma nasıl yapılır?

Instagram hesap dondurma nasıl yapılır?

Instagram hesabınızı silmek yerine dondurabiliyorsunuz. Peki Instagram hesap dondurma nasıl yapılır? İşte tüm cevaplar;

Instagram hesabınızı temelli olarak silmek yerine belirli durumlarda ve dönemlerde ara vermek adına dondurma yolunu tercih edebilirsiniz. Hesabınızı geçici olarak dondurduğunuzda profiliniz, fotoğraflarınız, yorumlarınız ve beğenmeleriniz, siz tekrar giriş yaparak hesabınızı yeniden etkinleştirene kadar gizleniyor. Peki dondurma işlemi tam olarak nasıl oluyor? Instagram hesabınızı sadece bir bilgisayardan, mobil tarayıcıdan veya iPhone için Instagram uygulamasından dondurabiliyorsunuz.

Bilgisayar özelinde süreç şöyle işliyor:

1: Bir bilgisayardan instagram.com’a giriş yapın.2: Sağ üst köşedeki profil resminize, Profil‘e ve sonra Profili Düzenle‘ye tıklayın.3: Ekranda aşağıya inin, sağ alttaki Hesabımı geçici olarak dondur‘a tıklayın.4: Hesabını neden donduruyorsun? sorusunun yanındaki açılır menüden bir seçim yapın ve şifrenizi tekrar girin. Hesabınızı dondurma seçeneği, sadece menüden bir sebep seçip şifrenizi girdiğinizde görünür.5: Hesabı Geçici Olarak Dondur‘a tıklayın. Onaylamak için Evet‘e veya iptal etmek için Hayır‘a tıklayın.

Mobil tarayıcı özelinde süreç şöyle işliyor:

1: Bir mobil tarayıcıdan instagram.com‘a giriş yapın.2: Sağ alt köşedeki profil resminize, Profil‘e dokunun ve sonra Profili Düzenle‘ye dokunun.3: Ekranda aşağıya inin, sağ alttaki Hesabımı geçici olarak dondur‘a dokunun.4: Hesabını neden donduruyorsun? sorusunun yanındaki açılır menüden bir seçim yapın ve şifrenizi tekrar girin. Hesabınızı dondurma seçeneği, sadece menüden bir sebep seçip şifrenizi girdiğinizde görünür.5: Hesabı Geçici Olarak Dondur‘a dokunun. Onaylamak için Evet‘e veya iptal etmek için Hayır‘a dokunun.

Akıllı telefon özelinde süreç şöyle işliyor:

1: Profilinize gitmek için profile simgesine veya sağ alttaki profil resminize dokunun.
2: Sağ üstteki more options simgesine ve sonra settingsAyarlar‘a dokunun.

3: Hesap‘a ve sonra aşağıda Hesabı sil‘e dokunun.4: Hesabı dondur‘a dokunun ve sonra [Hesap adı] adlı hesabı neden silmek istiyorsun? sorusunun altındaki açılır menüden bir seçim yapın.5: Hesabınızın şifresini tekrar girin. Hesabınızı dondurma seçeneği, sadece menüden bir sebep seçip şifrenizi girdiğinizde görünür.6: Hesabı Geçici Olarak Dondur‘a dokunun.

Instagram hesap dondurma işlemi hakkında bilinmesi gereken önemli detaylar:

Instagram, süreç hakkında önemli detaylar veriyor. Örneğin firma hesabınızı geçici olarak dondurmak için hesabınıza giriş yapabiliyor olmanız gerektiğini aktarıyor. Şifrenizi veya kullanıcı adınızı hatırlayamıyorsanız giriş yapmakla ilgili bazı ipuçları direkt olarak burada yer alıyor. Ayrıca hesabınızı dondurmak istemiyor ancak hesabınızı kimlerin görebildiğini değiştirmek istiyorsanız gönderilerinizi gizli olarak ayarlayabilir veya kişileri engelleyebilirsiniz.

Peki Instagram hesap silme nasıl yapılır?

Eğer hesap dondurmak değil silmek istiyorsanız süreç tarayıcı özelinde şöyle işliyor:

1: Bir mobil tarayıcı veya bilgisayardan Hesabını Sil sayfasına gidin. Instagram sitesine giriş yapmadıysanız öncelikle giriş yapmanız istenir.2: [Hesap adı] adlı hesabı neden silmek istiyorsun? sorusunun altındaki açılır menüden bir seçim yapın ve şifrenizi tekrar girin. Hesabınızı kalıcı olarak silme seçeneği, sadece menüden bir sebep seçip şifrenizi girdiğinizde görünür.3: [Kullanıcı adı]’i sil‘e tıklayın veya dokunun.

Farklı bir hesabı silmek isterseniz:

1: Hesabını Sil sayfasının sağ üst kısmındaki kullanıcı adına tıklayın veya dokunun.2: Profili düzenle‘nin yanındaki  simgesine tıklayın veya dokunun ve Çıkış yap‘ı seçin.3: Silmek istediğiniz hesapla tekrar giriş yapın ve yukarıdaki talimatları izleyin.

Akıllı telefon özelinde hesap silme süreci şöyle işliyor:

1: Profilinize gitmek için profile simgesine veya sağ alttaki profil resminize dokunun.
2: Sağ üstteki more options simgesine ve sonra settingsAyarlar‘a dokunun.

3: Hesap‘a ve sonra aşağıda Hesabı sil‘e dokunun.4: Hesabı sil‘e ve sonra Hesabı silmeye devam et‘e dokunun.5: [Hesap adı] adlı hesabı neden silmek istiyorsun? sorusunun altındaki açılır menüden bir seçim yapın ve şifrenizi tekrar girin. Hesabınızı kalıcı olarak silme seçeneği, sadece menüden bir sebep seçip şifrenizi girdiğinizde görünür.6: [Kullanıcı adı] adlı kişiyi sil‘e ve sonra onaylamak için Tamam‘a dokunun.

Hesabınızı sildiğinizde profiliniz, fotoğraflarınız, videolarınız, yorumlarınız, beğenmeleriniz ve takipçileriniz kalıcı olarak silinir. Hesabınız silindikten sonra Instagram’da yeni bir kişi tarafından alınmadığı sürece aynı kullanıcı adıyla kaydolabilir veya bu kullanıcı adını başka bir hesaba ekleyebilirsiniz.

Instagram hesap dondurma ve hesap silme işlemleri yanında bu da ilginizi çekebilir: Sony’den yeni PS5 oyun kumandası

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir