Haberler

Almanya’dan Yola Çıkıp Adana’da ‘Kaybolan’ Leylek Jonas, Sosyal Medyada Gündem Oldu: Olayın Aslı Sandığınız Gibi Değil

Almanya'dan Yola Çıkıp Adana'da 'Kaybolan' Leylek Jonas, Sosyal Medyada Gündem Oldu: Olayın Aslı Sandığınız Gibi Değil

Bilim dünyasının ve hayvan meraklılarının yakından takip ettiği hayvanlardan birisi olan Leylek Jonas, son günlerde endişelendiren bir gelişmeyle gündeme taşındı. Üzerine takılan takip cihazıyla internetten canlı olarak takip edilen Jonas, iki gündür hiçbir şekilde sinyal vermiyordu.

Son olarak Adana’da görülen ve şu anda Afrika’ya göçmekte olan Jonas, son sinyalini 22 Ağustos’ta vermişti. İki gündür sinyal alınamayan leylek için endişeler artarken, bugün bu konuda rahatlatıcı bir açıklama yapıldı. Yaban hayatı fotoğrafçısı Alper Tüydeş, bu durumun normal olduğunu sebebiyle birlikte paylaştı.

Sinyal, her yıl aynı nedenden dolayı kesiliyor:

leylek jonas

Alper Tüydeş, Jonas’tan iki gündür sinyal alınamamasının gündem olması üzerine Twitter’dan bir paylaşım yaptı. Jonas, leylek Jonas’tan gelen sinyallerin Suriye sınırında kesilmesinin her yıl gerçekleştiğini belirtti. Bunun nedeniyse sınırda bulunan sinyal kesicilerden kaynaklanıyordu.

Alper Tüydeş’in açıklamasına göre leylek, Suriye’ye inip bölgeden uzaklaşmaya başladığında yeniden sinyal göndermeye başlayacak. Bu bekleyişin ne zaman sona ereceği henüz belli olmasa da Jonas hakkındaki bu açıklama, leylek hakkındaki kötü düşüncelerin de azalmasını sağladı.

Leylek Jonas’ı ve diğer tüm hayvanları siz de takip edebilirsiniz:

Leylek Jonas’ın da aralarında olduğu tüm takip cihazına sahip hayvanları, ‘Animal Tracker‘ isimli uygulamadan takip edebilirsiniz. Uygulamayı App Store ve Google Play Store’dan edinebilirsiniz.

Jonas’tan haber alınamadığının açıklanması, avlanıldığı yönünde endişeye neden oldu

tweet 1

tweet 2

tweet 3

tweet 4

tweet 5

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir