Haberler

Elon Musk’tan Futbolseverleri Ayağa Kaldıran Paylaşım: “Manchester United’ı Satın Alıyorum!”

270 milyar dolarlık devasa sevetiyle bugün hala açık ara ‘dünyanın en zengin insanı’ olmaya devam eden Elon Musk, dün gece paylaşmış olduğu bir tweet ile yine yüz binlerin beğenisini toplamayı başardı. Başlangıçta siyasi bir tweet dizisine başlayacak gibi görünen Musk, devamındaysa nasıl olduysa konuyu Manchester United’a getirdi.

Elon Musk ilk olarak “Açıkçası, Cumhuriyetçi Parti’nin sol yarısını ve Demokrat Parti’nin sağ yarısını destekliyorum!” şeklinde bir tweet attı. İnsanlar daha Musk’ın bu tweetine anlam veremeden Musk’tan ikinci ve çok çok daha fazla beğeni alan bir tweet daha geldi: “Ayrıca Manchester United’ı satın alıyorum, rica ederim”

Elon Musk, neden özellikle Manchester United’ı alacağını söyledi?

manchester united

Tahmin edebileceğiniz gibi Elon Musk’ın Manchester United hakkındaki paylaşımı, gelecek yıl gerçekleşecek ABD seçimleri hakkındaki paylaşımından çok daha fazla beğeni ve retweet aldı. Hemen herkesin hakkında fikir sahibi olduğu bir spor ile ilgili paylaşımın nükteli siyasi bir tweetten daha fazla beğeni ve yorum alması aslında çok da tuhaf değil.

Peki Musk, neden özellikle ‘Manchester United’ı seçti ve neden “Rica ederim” ifadesini kullandı? İşte bu sorunun yanıtı, Manu’nun bugünkü durumunda saklı. Aslında bakacak olursak futbol tarihinin en köklü ve başarılı kulüplerinden biri olduğunu rahatlıkla söyleyebileceğimiz Manchester United, son yıllarda pek de iyi bir profil çizmiyor ve aslındığı ‘hezimet’ olarak değerlendirilebilecek mağlubiyetler, Kırmızı Şeytanlar lakaplı takımın alay konusu olmasına neden oluyor.

Paylaşım, Elon Musk’ın her zamanki trollemelerinden biri

elon musk tweet

Elon Musk, söz konusu paylaşımın ardından kendisine gelen “Ciddi misin?” sorusuna “Hayır” şeklinde yanıt vererek tweetin uzun zamandır devam eden ‘şaka’ serisinin bir devamı olduğunu, herhangi bir spor takımı almayı düşünmediğini söyledi. Yine de Musk, herhangi bir takım alacak olsaydı bunun Manchester United olacağı, Manu’nun çocukken favori takımı olduğunu söyledi.

Manchester United’ın şu anki sahibi zaten bir Amerikalı!

glazer

Bilmeyenler için hatırlatmak gerekirse; Manchester United, bir İngiliz kulübü olmasına ve İngiltere Premiere League’de oynamasına rağmen aslında zaten Amerikalılara ait bir kulüp. 2005 yılında iş insanı Malcolm Irving Glazer, 790 milyon sterlin gibi bir bedel karşılığında İngiliz kulübü satın almıştı. Manu, Glazer Ailesi kontrolündeki ilk yıllarında önemli başarılar elde etmiş olsa da 2014 yılında Malcolm Irving Glazer’ın ölümünden sonra gün yüzü göremedi desek yeridir.

Peki Elon Musk, Manchester United’ı gerçekten satın alır mı? Manu hayranlarının hevesini kırmak istemeyiz ancak dürüst olmak gerekirse Kırmızı Şeytanlar’ı satın almak, bugünlerde pek de karlı bir ticaret olmaz. Zira daha geçtiğimiz hafta sonu lig maçında maçında daha 35. dakikasında 4-0 yenik duruma düşen Manu, yakın gelecekte sahibine sportif ya da maddi başarı getirecek takım imajı vermiyor.

Elon Musk, gerçekten Manchester United’ı almak isterse kaç para ödemek zorunda?

elon musk

Peki oldu da Elon Musk, gerçekten Manchester United’ı satın almaya kalktı… Bu ‘satın alım’ için kaç para ödemesi gerekecek? Forbes’un son “Dünyanın En Değerli Futbol Takımları” raporuna göre Manchester United, 4,6 milyar dolar ile tüm başarısızlıklara rağmen hala dünyanın en değerli 3. futbol takımı konumunda. Ayrıca Transfermarkt’a göre futbol takımındaki oyuncuların toplam piyasa değeri de 708 milyon euro seviyesinde. Bu arada dünyanın gelmiş geçmiş en iyi futbolcularından biri olarak gösterilen Cristiano Ronaldo’nun da hala Manchester United forması giydiğini hatırlatalım.

Transfermarkt’ın futbolcuların piyasa değerini nasıl hesapladığını hiç merak ettiniz mi? Hemen aşağıdaki içeriğimize bi’ göz atmanızı tavsiye edebiliriz.

Elon Musk’ın Manchester United paylaşımı ile kendine mizah yaptığının hepimiz farkında olsak da pek çok futbolseverin paylaşımı gördükten sonra “Keşke” dediğini tahmin etmek zor değil. İşte Musk’ın Manu paylaşımına gelen yorumlardan bazıları:

tweet 1

tweet 2

“Kulübümü kurtar”

tweet 3

tweet 4

tweet 5

“Zamanı geldi”

tweet 6

tweet 7

tweet 8

tweet 9

tweet 10

tweet 11

“United taraftarları: Bana umut verme…”

Bu arada Elon Musk kimdir, nedir, bugüne kadar neler başarmış ya da başaramamıştır merak ediyorsanız, aşağıdaki videomuzu izlemenizi tavsiye ederiz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir