Haberler

ABD ve Avrupa Birliği’nin Ardından TikTok’a Bir Yasak da Birleşik Krallık’tan Gelebilir!

ABD ve Avrupa Birliği'nin Ardından TikTok’a Bir Yasak da Birleşik Krallık’tan Gelebilir!

Dünyanın en popüler sosyal medya platformlarından olan TikTok, kullanıcı verilerinin Çin’e aktarıldığı iddiaları nedeniyle yasaklarla karşı karşıyaydı. ABD, Kanada ve Avrupa Birliği’nden yetkililer, bu nedenden dolayı hükümet çalışanlarının TikTok kullanmalarını yasaklamıştı.

Şimdi gelen bilgiler ise Birleşik Krallık’tan benzer bir hamle gelebileceğini gösterdi. Kaynakların aktardığına göre yetkililer, popüler uygulamanın hükümet çalışanlarının telefonlarında kullanılmasını yasaklayabilir.

TikTok, perşembe günü resmi telefonlarda yasaklanabilir

Kararın, Birleşik Krallık hükümetinin siber saldırılara ve tehditlere karşı korumaya yönelik kurumu GCHQ’nun bir bölümü olan Ulusal Siber Güvenlik Merkezi’nin incelemelerinin ardından bu perşembe gelebileceği belirtiliyor. The Guardian’ın aktardığına göre Birleşik Krallık’ta en az iki kabine üyesi TikTok’u kullanıyor. Bunlar, Bilim ve Teknoloji Bakanı Michelle Donelan ve Enerji Bakanı Grant Shapps.

Başbakan Rishi Sunak da geçtiğimiz pazartesi günü ülkenin güvenliğini korumak için gerekli ne adım varsa atacaklarını belirtmişti. Ayrıca Birleşik Krallık’ın müttefiklerinin neler yaptığını takip ettiğini de eklemişti. Bu da TikTok’un kullanımına karşı bir yasak geleceğine dair beklentileri yükseltmişti.

Bu hamlenin, ülkenin TikTok konusundaki son zamanlardaki pozisyonuna biraz ters düştüğünü eklemek gerek. GCHQ patronu Jeremy Fleming, ekim ayında gençleri TikTok kullanmaya teşvik edeceklerini belirtmişti. Ayrıca onların, kişisel verilerin kullanımları hakkında bilgi edinmelerini de sağlayacaklarını aktarmıştı.

Bu bilgilerin gelmesinin ardından TikTok, Birleşik Krallık’taki resmi telefonlara bu yasağın gelmesi durumunda ‘hayal kırıklığına uğrayacağını’ belirtti. Devamında ise diğer yasaklara da değinerek bu kararların yersiz korkulara dayandığını; ancak endişeleri gidermek için hükümetlerle birlikte çalışmaya kararlı olduklarını ifade etti.

TikTok’un ByteDance’ten ayrılıp bağımsız bir şirket olabileceği iddia ediliyor

Öte yandan bugün çıkan iddialar, TikTok’un yasakların ardından yeni bir hamle yapabileceğini ortaya koydu. Henüz gerçek olup olmadığı bilinmeyen bu iddiaya göre TikTok, baskılardan kurtulmak için çatı şirketi ByteDance’ten ayrılabilir. İddianın detaylarına aşağıdaki içeriğimizden ulaşabilirsiniz.  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir