Haberler

Bu Köpek Balığı, 80 Milyon Yaşında Falan Değil! İşte Viral Olan Videodaki Balık Hakkındaki Gerçekler…

Bu Köpek Balığı, 80 Milyon Yaşında Falan Değil! İşte Viral Olan Videodaki Balık Hakkındaki Gerçekler...

Sosyal medyada geçtiğimiz haftadan bu yana viral şekilde yayılan Japonya’dan bir video, milyonlara ulaşan sosyal medya hesapları tarafından paylaşıldı. Video, 80 milyon yıllık bir köpek bağılığının görüntülendiği iddia ediliyordu. Önce yurt dışında viral hale gelen video, Prof. Dr. Derya Unutmaz tarafından da paylaşılması ile Türkiye’de gündem oldu. Hatta bazı televizyon kanalları da o köpek balığına ait görüntüleri haberleştirdiler.

Japonya’dan gelen görüntü, dünya çapında milyonlarca kez görüntülendi. Videoyu Türkiye’ye getiren Derya Unutmaz‘ın paylaşımı da onbinlerce etkileşim aldı. Ancak burada çok ciddi bir yanlış anlama vardı. Aslına bakacak olursak Prof. Dr. Unutmaz bu yanlışı düzeltmeye çalışmıştı ancak sosyal medyaya düşen bir bilginin saniyeler içerisinde milyonlara ulaşması, yanlış anlaşılmanın düzeltilmesini imkansız hale getirmişti.

İşte sosyal medyada gündem olan o video:

Hepimizin hafızasına kazınan bu görüntünün yeni olduğu ve Japonya’da bulunan Awashima isimli adanın açıklarında çekildiği ileri sürülmüştü. Yapılan paylaşımda, bu köpek balığının 80 milyon yıllık tarih öncesi bir canlı olduğu ifade edildi. Köpek balığının türü içinse “fırfırlı köpek balığı” ifadeleri kullanıldı. Açık konuşmak gerekirse buradaki tek doğru bilgi, görüntülenen balığın fırfırlı köpek balığı olmasıydı.

Prof. Dr. Derya Unutmaz’ın paylaşımı ise şöyleydi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir