Haberler

Twitter, Şimdi de Profil Fotoğraflarının Şeklini Değiştirdi: ‘Çalışanlara Özel’ Onay Rozeti Geliyor!

Twitter, Şimdi de Profil Fotoğraflarının Şeklini Değiştirdi: 'Çalışanlara Özel' Onay Rozeti Geliyor!

44 milyar dolar karşılığında Elon Musk tarafından satın alındıktan sonra her gün başka bir gelişme ile karşımıza çıkan Twitter, yine yepyeni gelişmelerle karşımızda. Platform bu kez herhangi bir tartışma ile değil, sahip olduğu yeni özelliklerle haberimize konu olmuş durumda. Gelin hep birlikte, Twitter’daki yeniliklere yakından bakalım. 

Twitter’ın en yeni özelliği “Twitter Blue for Business” olarak karşımıza çıktı. Adından da anlaşılabileceği üzere bu özellik, Twitter Blue’nun işletmeler, daha doğrusu çalışanlar için tasarlanmış özel bir versiyonu. Henüz test aşamasında olan ve şu an için sadece Twitter bünyesinde çalışanlar için gösterilen bu özellik, kullanıcıların bünyesinde yer aldıkları şirketin logosu ile birlikte onay rozeti almasını sağlıyor.

Twitter Blue for Business işte böyle görünüyor:

Twitter Blue for Business

Yukarıdaki fotoğrafta, Twitter Blue for Business özelliğinin nasıl görüneceğine tanıklık ediyorsunuz. Bir kullanıcının hesabına girdiğinizde, doğrulama rozetinin yanında çalıştığı şirketin ufak bir logosu bulunacak. Bu logo, o kullanıcının hem gerçek bir kişi olduğunu hem de hangi şirket için çalıştığını gösterecek. 

Ancak Twitter Blue for Business ile ilgili hala bilinmeyen pek çok detay var. Bu hizmet için ayrı bir ödeme yapılıp yapılmayacağı ile onay sürecinin nasıl işleyeceği henüz bilinmiyor. Ancak Twitter’a göre yeni özellik, 2023 yılında çok daha fazla sayıda işletme için ulaşılabilir olacak. Böylelikle Twitter Blue for Business ile ilgili daha fazla bilgi sahibi olma fırsatı yakalayacağız. Eğer Twitter Blue for Business ile ilgili gerçek bir örnek görmek isterseniz, buradaki bağlantıyı kullanarak Twitter çalışanlarından Esther Crawford’un hesabına bakabilirsiniz. İsminin yanında Twitter logosu bulunuyor.

Medya hesaplarına ait profil fotoğrafları, daire yerine kare olacak

Twitter

Twitter’ın bir diğer yeni özelliği de profil fotoğrafları ile ilgili. Bu bağlamda; Twitter Blue aboneliğini aktif edip, sarı renkli rozet alan markalara ait profil fotoğrafları, artık kenarları yumuşatılmış kare şeklindeki profil fotoğraflarına sahip olacaklar. Böylelikle bireysel kullanıcılar ile işletmeler arasındaki ayrım, daha belirgin bir şekilde karşımıza çıkacak. 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir