Haberler

Twitter, ‘Nefret Söylemi’ İçeren Tweet’leri Sansürlemeye Başladı

Twitter, 'Nefret Söylemi' İçeren Tweet'leri Sansürlemeye Başladı

Eylül 2022’de Elon Musk tarafından satın alınan Twitter, bugün kullanıcılara yönelik şeffaflık ilkesi doğrultusunda yeni bir özelliği kullanıma sundu. Twitter’da artık nefret söylemi içeren Tweet’lerin ilk etapta gösterilmemesi ve Tweet yerine bir uyarı yer alması sağlanacak.

Bugünden itibaren kullanıma sunulan yeni özellik, Twitter tarafından daha önce nefret söylemi olarak nitelendirilen Tweet’leri de kapsıyor. Nefret söylemi içerdiği belirlenen Tweet’lerde artık şu uyarı yer alıyor:

Twitter’da yer alacak uyarı:

twitter

twitter

Nefret söylemi uyarısı, Tweet sahibinin hesabında bir etkiye sahip olmayacak:

Twitter’da Tweet’lerin nefret söylemi olarak değerlendirilmesi ve erişiminin sınırlandırılması, hesap sahibi için bir etkiye sahip olmayacak. Nefret söyleminden yalnızca söz konusu Tweet etkilenecek ve kişinin diğer paylaşımlarında herhangi bir sınırlama söz konusu olmayacak.

Nefret söylemi olarak işaretlenen Tweet’ler altında herhangi bir reklam da gösterilmeyecek. Öte yandan Tweet’inin nefret söylemi olarak değerlendirilmesini yanlış bulan kişiler, Twitter yönetimine itiraz başvurusunda bulunabilecek. 

Nefret söylemine karşı sansür faydalı bir uygulama olsa da Twitter, yakın zamanda farklı bir sansür uygulamasıyla da gündeme gelmişti:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir