Haberler

Twitch’in Alıştığımızdan Farklı Bir Deneyim Sunacak Hikâye Özelliği Kullanıma Sunuldu

Twitch'in Alıştığımızdan Farklı Bir Deneyim Sunacak Hikâye Özelliği Kullanıma Sunuldu

Dünyanın en popüler canlı yayın platformlarından Twitch, bundan birkaç ay önce platforma hikâyeler özelliğinin ekleneceğini açıklamıştı. Ancak o dönemler, bu yeni özelliğin kullanıcılara nasıl bir deneyim sunacağına ilişkin çok da bir açıklama yapılmamıştı. Şimdiyse bununla ilgili yeni bir gelişme yaşandı. Twitch, hikâyeler özelliğini kullanıcıların beğenisine sundu.

Twitch’in hikâye özelliği, alıştığımızdan biraz farklı. Bu bağlamda; Twitch’te hikâye paylaşmak isteyen bir kullanıcının, son bir ayda en azından 45 dakikalık canlı yayın yapmış olması gerekecek. Twitch ile ortaklık kuran yayıncılar, paylaştıkları hikâyeleri tüm takipçileri veya sadece abonelerine gösterebilecekler. En az 30 abonesi olan yayıncılar ise abonelerine özel hikâyeler paylaşabilecekler.

Twitch’te paylaşılan hikâye, 48 saat boyunca görüntülenebilecek!

Twitch hikaye özelliği

Hikâye paylaşımları, genelde 24 saatlik periyotlar için geçerlidir. Twitch, bu durumu değiştirmiş durumda. Twitch’te yapılan paylaşımlar, tam 48 saat boyunca izlenebilir olarak kalacak. Kullanıcılar, tıpkı Instagram ve Facebook’ta olduğu gibi hazırladıkları hikâyelere yazılar yazabilecek, emojiler ekleyebilecekler. Twitch’in hikâye sistemindeki önemli farklardan biri, kullanıcı adlarının ekranın alt tarafına yerleştirilecek olması. 

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan isim, Twitch’in üst düzey yöneticilerinden Eduardo Fenili oldu. Fenili, hikâyeler özelliğinin platformda yeni bir iletişim aracı olacağını söyledi. Twitch yöneticisine göre yayıncılar, bu özellik sayesinde takipçileriyle daha içli dışlı olacaklar. Son olarak, Twitch’te yepyeni bir kullanıcı deneyimi sunacak bu özelliğin, bu hafta içerisinde kullanıcılara ulaşacağını belirtelim. Yayıncılar, her an hikâye paylaşımlarına başlayabilirler.

Webtekno’yu Threads’de takip et, haberleri kaçırma

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir