Haberler

TikTok, YouTube Benzeri Yatay Ekran Özelliğini Test Ediyor!

TikTok, YouTube Benzeri Yatay Ekran Özelliğini Test Ediyor!

Son dönemlerin en popüler sosyal medya platformları arasında yer alan TikTok, dikkat çekici bir özelliği test etmeye başladı. Test edilen bu özellik, TikTok’taki videoların yatay ekran olarak gösterilmesini sağlıyor. Eğer bu özellik başarılı bir şekilde kullanıcılara sunulabilirse TikTok, YouTube ile daha sıkı bir şekilde rekabet etmeye başlamış olacak.

TikTok, 2022’nin başında bir karar almış ve 10 dakikaya kadar olan videoların yüklenebilmesine izin vermeye başlamıştı. Şimdiyse bu videolar, telefon yatay pozisyondayken oynatılabilecek. Ancak videolardan alacağınız keyif, YouTube’daki kadar iyi olmayabilir. Zira telefonu yatırdığınızda, videonun kenarlarında bir boşluk olacak ve bu boşluk, siyah renkli arka plana sahip olacak.

TikTok’un test aşamasındaki yeni özelliği işte böyle görünecek!

tiktok yatay ekran test

TikTok, kullanıma sunulduğu ilk günden beri dikey ekran ile uyumlu olan bir uygulamaydı. Yapılan bu çalışma, uygulamanın mümkün mertebe yatay ekranda kullanılabilmesini sağlayacak. Kullanıcıların bu özelliği beğenip beğenmeyeceklerini ise ilerleyen dönemlerde göreceğiz.

TikTok yetkilileri, yatay ekran özelliğinin küresel çapta, bazı kullanıcılarla test edildiğini doğruladılar. Ancak özelliğin kararlı sürüme ne zaman ulaşacağı şu an için bilinmiyor. Aslına bakacak olursak özelliğin kullanıma sunulup sunulmayacağı bile belli değil. TikTok’un yeni özelliği, önümüzdeki günlerde iptal edildiği veya kullanıma sunulduğu gelişmeleri ile karşımıza çıkabilir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir