Haberler

TikTok, Mental Sağlık Farkındalığını Artırmak İçin Adım Attı: Platformda Eğitici Videolar Gösterilecek

TikTok, Mental Sağlık Farkındalığını Artırmak İçin Adım Attı: Platformda Eğitici Videolar Gösterilecek

ABD gibi ülkelerden yasaklarla karşı karşıya olan TikTok, platforma kullanıcılara yardımcı olabilecek bir yenilik getirdiğini duyurdu. Bu özellik, mental sağlık konusunda farkındalık yaratmaya yarayacak. Şirketin bu hamlesi, ABD’de her yıl mayıs ayında kutlanan Ruh Sağlığı Farkındalık Ayı kapsamında geldi.

Yeni özellik, kullanıcıların ruh sağlığıyla alakalı konularda insanlarla etkileşime girmesini sağlarken önemli kaynaklar sağlayan organizasyonlara destek vermesine olanak tanıyacak. Uygulamaya eklenecek bu bölüme, #MentalHealthAwareness hashtag’inin sayfasında bulunan linke tıklayarak ulaşılabilecek.

Mayıs ayı boyunca güncellenecek sayfada ruh sağlığı hakkındaki farkındalığı artırmak için birçok video yer alacak

TikTok, mayıs ayı boyunca sayfanın güncelleneceğini söylüyor. Buradan, mental sağlık hakkındaki eğitici videolara ulaşmak mümkün olacak. Farkındalığı artırmayı amaçlayan alan içerik üreticileri ve organizasyonların içeriklerine sayfadan ulaşılabilecek.

Sosyal medya devi, bunun yanı sıra ruh sağlığına odaklanan organizasyonlara 2 milyon dolar bağışlayacağını ifade ederken, ortaklarının takipçileriyle bilgi paylaşmasını sağlayacak araçlarla donatmak için bir dizi eğitim oturumuna da ev sahipliği yapacağını ekliyor.

Şirketin bu hamlesi, son birkaç yıldır genç kullanıcıların mental sağlığına etkileri nedeniyle eleştirilmesinin ardından geldi. Uzmanlar, zararlı içerikler nedeniyle özellikle genç kullanıcıların ruh sağlığının olumsuz etkilediğini sürekli vurguluyordu. Platform da bu hamlelerini son zamanlarda artırmaya çalışıyordu.

Anneleri Mutlu Edecek Teknolojik Hediye Tavsiyeleri

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir