Haberler

TikTok, Bir Kullanıcısını Sivilcelerini Gösterdiği İçin Banladı: Videolar ‘Rahatsız Edici’ İçerik Olarak Damgalandı!

TikTok, Bir Kullanıcısını Sivilcelerini Gösterdiği İçin Banladı: Videolar 'Rahatsız Edici' İçerik Olarak Damgalandı!

Günümüzün en popüler uygulamalarından olan TikTok’a her gün binlerce içerik ekleniyor. Tabii bu kadar fazla video arasında bazı uygunsuz içerikler olabiliyor. Platform da bu içerikleri engellemeye çalışıyor. Ancak Birleşik Krallık’tan bir kullanıcının yaşadığı olay, TikTok’un içerikleri ‘uygunsuz’ olarak damgalamada sorunlar yaşayabildiğini gösterdi.

TikTok, Birleşik Krallık’tan Eva isimli 16 yaşındaki genç bir kullanıcının hesabını sırf görünüşü nedeniyle kapattı. BBC’nin aktardığına göre platform, genç kızın içerikleri ‘rahatsız edici içerik’ olarak damgalandı.

Hikâyesiyle diğer insanlara ilham olmak isteyen Eva’nın hesabı, sivilcelerini paylaşması yüzünden kapatıldı

Gelen bilgilere göre TikTok, 16 yaşındaki Eva’nın sivilcelerini ‘rahatsız edici içerik’ olarak nitelendirdi ve bu yüzden hesabını kapattı. Genç kız, yaptığı açıklamalarda hesabı diğer insanları cesaretlendirmek ve bilgi vermek için açtığını belirtirken sivilcelerin ‘kim olduğumuzu göstermediğini’ belirtti. Ancak uygulama, kurallara uymadığı gerekçesiyle herhangi bir uyarı vermeden hesabı sildi.

İki yıldan fazla süre sivilcelerle mücadele eden Eva ayrıca, “Dışarıda kusurlara sahip olmanız güzel olmadığınız anlamına gelmez” ifadelerini kullandı. O zamanlarda yanaklarından çenesine kadar sivilcelere sahip olduğunu belirten genç kız, bu yüzden evden çıkmak istemediğini bile belirtti. Aldığı tedaviler, Eva’nın suratının düzelmesine yol açtı. Bu da hikâyesini benzer süreçlerden geçen diğer insanlarla ve onlara yardımcı olmasını sağladı.

Yaşanan olayın cesaretini kırmadığını söyleyen Eva, şirkete e-posta gönderdiğini belirtirken hesabının silinmesinden hemen sonra bir başka hesap açtığını da ekledi. Sivilcelerle mücadelesini atlatan genç, bölgede düzenlenen güzellik yarışmasında kendi yaş grubunda birinciliği elinde bulunduruyor ve mart ayında ulusal finallerde yarışmaya hazırlanıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir