Growth Hacking

Sosyal Medya Hesabı Nasıl Büyütülür

 Sosyal medya insanların birbirleriyle resimli, sesli veya canlı bir şekilde iletişim kurmasını sağlar. Bunun yanı sıra bir sürü özelliğe daha sahiptir. İnsanlar sosyal medya sayesinde kendi memleketlerinden on bin kilometre uzakta bir ülkenin köyünde olan bir gelişmeyi anında öğrenebilir. Bu dehşet verici bir durumdur. Sosyal medya insanların hayatına girdiği dönemde ciddi şekilde reklam veren veya sahip olduğu sosyal medya platformu ile geçinen şirketlere merhaba dememişti.

Daha çok geleceğe hazırlık dönemi diyebiliriz. Sosyal medya platformları zaman içerisinde yavaş yavaş gelişerek kendilerini çok iyi noktalara getirebildiler. Bunları yaparken sadece şirketleri geliştirme boyutunda kalmadılar. İnsanları bu alanlara çekmek için bir sürü yenilik ve reklam ile herkese birer sosyal medya hesabı açmasını teşvik ettiler. Kum saati doldukça insanlar artık her geçen gün sosyal medyaya daha çok sarıldı ve bugün dünyanın en vazgeçilmez şeylerinden birisi sosyal medyadır.

Sosyal Medya

 Sosyal medyanın geçmişini bilmeyen, araştırma yapmayan, sadece bir şeye odaklanan insanlar uzun süreli başarılı olamazlar. İnsanların neyi sevdiğini, neler yaparsanız bunların beğenileceğini araştırmanız gerekir. Tabii ki yönelinilecek alan da bu durumu etkileyecektir. Bazı alanlar diğer alanlara göre daha avantajlıdır ama bu demek değildir ki az avantajlı olan alan başarısız olacak. Bugün en çok takip edilen hesaplar arasında komiklik yapan, espri paylaşan mizah sayfaları yer alır. Bu sayfalar sizi güldürmek ve o beğenileri almak için ellerinden geleni yaparlar. Sadece bir paylaşım olarak görülen bir video ya da fotoğraf aslında psikolojik bir sürü şey içerebilir.

Yapılacak espriyi bir erkek kişi ile paylaşmak yerine güzel bir kadını koymak daha fazla dikkat çekecek, daha fazla beğeni alacak, daha fazla etkileşim sağlayacaktır. Bunlar psikolojik örneklerdir. Reklam yapmak ise en çok verim alınan, en etkili sosyal medya kitlenizi büyütme aracıdır. Örnek olarak instagramda vereceğiniz bir reklamı ele alalım. Instagramın kendi reklam alanı ve popüler bir mizah sayfasına verilebilecek reklam arasında kalınırsa burada daha etkili olacak olan şey popüler mizah sayfasının instagram reklamlarından çok daha orijinal takipçi ve güzel bir kitle sağlayacağıdır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir