Haberler

Mark Zuckerberg’ten Gençlere Zarar Vermekle Suçlanan Instagram Hakkında Tartışma Yaratacak Açıklama: “Bence Süper Pozitif Bir Alan”

Mark Zuckerberg'ten Gençlere Zarar Vermekle Suçlanan Instagram Hakkında Tartışma Yaratacak Açıklama: "Bence Süper Pozitif Bir Alan"

Facebook, Instagram ve Meta gibi sosyal medya devlerini bünyesinde bulunduran Meta’nın CEO’su Mark Zuckerberg, geçtiğimiz günlerde tartışmalı podcast sunucusu Joe Rogan’ın programına katıldı. Yaklaşık üç saat süren röportajda sanal gerçeklik, içerik yöneticiliği, hükümet ve FBI gibi konular konuşuldu. Hatta Zuckerberg, programda ünlü ‘robotik’ yüz ifadesinin nedenini bile açıkladı.

Ünlü milyarderin konuştuğu konulardan birisi de şirketine ait sosyal medya platformlarından biri olan Instagram’dı. Zuckerberg’ün dev fotoğraf ve video platformu hakkındaki bu açıklamaları, son zamanlarda Instagram hakkında çıkan iddialar ile çelişir nitelikteydi.

Zuckerberg Instagram’ın pozitif bir alan olduğunu düşünüyor

Zuckerberg yaptığı açıklamalarda, “Ben Instagram’ın süper pozitif bir alan olduğunu düşünüyorum” ifadelerini kullanarak platformun olumlu etkilerinin olduğunu düşündüğünü aktardı. 38 yaşındaki milyarder ayrıca Instagram’da olumlu şeylerin özümsenebileceğini belirterek sözlerine şunları da ekledi: “Instagram’dan aldığımız dönütlerin aşırı olumlu yönde olduğunu söyleyebilirim. Orada zaman geçirmek oldukça kolay.”

CEO’nun bu açıklamaları geçtiğimiz yıl ortaya çıkan şirket muhbiri Francis Haugen’in iddialarıyla çelişiyor. Haugen, Instagram’ın insanların bedenler ve yaşam tarzlarını karşılaştırmaktan ibaret olduğunu söylemiş, dev platformun genç kızlar başta olmak üzere insanların mental sağlığına zarar verdiğini aktarmıştı. İddialarıyla dünyayı çalkalayan muhbir, Zuckerberg’ün de istifa etmesi gerektiğini belirtmişti.

Raporlara göre Instagram, gençlerin bedenleri hakkında daha kötü hissetmesine neden oluyor

Wall Street Journal tarafından elde edilen 2020 tarihli şirket içi bir araştırma ise Haugen’in iddialarını desteklemişti. Bu araştırmada, platformdaki genç kızların %32’sinin bedenleri hakkında kötü hissettiğini ve Instagram’ın bunu daha da kötüleştiğini gösteren ifadeler yer almıştı. Dahası, platformun ABD’deki genç kullanıcılarının %13’ünün, Birleşik Krallık’taki genç kullanıcıların ise %6’sının intihara eğilimli olduğu belgelerle ortaya çıkmıştı.

Haugen, geçen yıl konuyla ilgili Kongre’ye verdiği demeçte konunun sürekli göz ardı edildiğini de söylemişti. Kısacası veriler ve açıklamalar Instagram’ın pek de olumlu bir yer olmadığını gösterirken Zuckerberg buna katılmıyor. Peki siz Instagram’ın nasıl bir platform olduğunu düşünüyorsunuz? Düşüncelerinizi yorumlarda paylaşabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir