Haberler

Mark Zuckerberg, Bu Sefer de Kullanıcılara Çıkıştı: “Sosyal Medya, Boş Boş Bakınma Yeri Değil”

Mark Zuckerberg, Bu Sefer de Kullanıcılara Çıkıştı: "Sosyal Medya, Boş Boş Bakınma Yeri Değil"

Şimdilerde Meta ismiyle andığımız Facebook’un CEO’su Mark Zuckerberg, Joe Rogan’ın “Joe Rogan Experience” isimli podcast yayınına katıldı. Gündeme ve elbette sosyal medya platformuna ilişkin açıklamalarda bulunan Zuckerberg, dikkat çeken bir çıkış yaptı. Zuckerberg’e göre sosyal medya, zaman geçirmek için değil insanlarla ilişkiler kurmak için kullanılmalı.

Mark Zuckerberg tarafından yapılan açıklamaya göre Twitter, Instagram ve Facebook gibi platformlar, insan etkileşimini artırdığı sürece yararlı hizmetler. Ancak bu yapılmadığı ve yalnızca bir şeylere bakıldığı zaman durum böyle değil. “İnsanların bilgisayarlarla daha fazla zaman geçirmesini istemiyorum. İnsanların ekranlarla geçirdikleri zamanın daha iyi olmasını istiyorum.” ifadesini kullanan Zuckerberg, bu açıklama ile gerek Metaverse yatırımlarının gerekse sosyal medya platformlarının gitmesini istediği yönü açıklamış oldu.

Bilim de Mark Zuckerberg gibi düşünüyor

Mark Zuckerberg

Aslına bakacak olursak Mark Zuckerberg, böyle düşünmekte pek de haksız değil. Harvard Üniversitesi tarafından yapılan bir araştırma, sosyal medyanın belirli koşullar altında insanlar için faydalı olduğunu gözler önüne serdi. Öyle ki sosyal medyayı kullanırken insanlarla iletişim içerisinde olmak, yani paylaşımlara yorum yapmak veya mesajlaşmak gibi eylemler, insanların mutluluk seviyesini artırıyor, ruh sağlığını iyileştiriyor. Aksi durumda ise örneğin sosyal medyada sadece boş boş içeriklere bakılıyor, sosyal medya olmadan zaman geçirmenin mümkün olmadığı düşünülüyorsa, bu da ruh sağlığını olumsuz yönde etkiliyordu. 

Yine de sosyal medyanın aşırı derecede kullanılmasının zararlı olduğu herkes tarafından bilinen bir gerçek. Üstelik sosyal medya platformu geliştiricileri de bunun farkındalar. Örneğin Instagram için geliştirilen bir özellik ile kullanım süresi sınırlaması imkanı sağlandı. Kullanıcılar, bu sayede belirledikleri süreye ulaştıklarında platformu kullanmayı bırakmaları için bildirim görmeye başladılar…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir