Haberler

Elon Musk İyice Kafayı Yedi: Twitter, Hayatını Kaybetmiş Ünlüleri Blue Abonesi Olarak Göstermeye Başladı

Elon Musk İyice Kafayı Yedi: Twitter, Hayatını Kaybetmiş Ünlüleri Blue Abonesi Olarak Göstermeye Başladı

Elon Musk yönetimindeki Twitter, geçtiğimiz hafta platformda daha önce bedavaya verilmiş, mavi tikleri kaldırmaya başlamıştı. Sonrasında da Blue abonesi olmayan birçok ünlü ismin mavi tiki yok olmuştu. Ayrıca Musk’ın, mavi tiklerini korumaları için LeBron James ve Stephen King dahil bazı ünlülere kendi cebinden Blue aboneliği aldığı bile görülmüştü.

Musk’ın mavi tikleri kaldırmaya başlamasından birkaç gün sonra, bugün ise belli hesapların platformda tekrar onaylanmış hesap olarak yer almaya başladığı görüldü. Bu kişiler arasında hayatını kaybeden ünlülerin olması da dikkat çekti.

Kobe Bryant, Paul Walker, Michael Jackson ve daha birçok hayatını kaybetmiş ünlü mavi tik aldı

Mavi tike yeniden kavuşan hesaplar incelendiğinde, Michael Jackson, Kobe Bryant, Chadwick Boseman, Paul Walker ve daha birçok hayatını kaybetmiş ünlü ismin yeniden mavi tike sahip olduğu görülüyor. Hatta hesaplardaki tiklere tıklandığında bu kişilerin Blue abonesi olduğu ve telefon numaralarını doğruladığı da belirtiliyor.

Tabii ki bu, şirketin standart her doğrulanmış hesaba koyduğu bir mesaj olduğu için pek ilginç değil. Ancak, ölü insanların hesaplarına bu şekilde bir şey eklemek hâliyle biraz ‘anlayışsız’ bir hareket gibi gözükmesinden dolayı eleştiri aldı.

Buna ek olarak Chadwick Boseman veya Michael Jackson gibi hayatını kaybetmiş bazı ünlülerin hesaplarının başkaları tarafından yürütüldüğünü ekleyelim. Yani bu hesapları yürüten ekiplerin Blue aboneliği almış olma ihtimali de var. Ancak, Kobe Bryant ve daha birçok mavi tiki tekrar alan hayatını kaybetmiş ünlünün hesabı yıllardır hiçbir tweet atılmadan duruyor. Bu da bu durumu garip yapan şeylerden biri.

Twitter’ın neden mavi tikleri geri vermeye başladığı konusunda henüz resmi bir açıklama yok. Ancak bunun, platformun yüksek sayıda takipçiye sahip hesapların tekrar doğrulanmış olmasını sağlamak için yaptığı bir hamle olma ihtimali oldukça muhtemel.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir