Sosyal Medya Püf Noktaları

iPhone’larda veya iPad’lerde ekranı kaydetme [Nasıl yapılır?]

iPhone’larda veya iPad’lerde ekranı kaydetme [Nasıl yapılır?]

Bugün sizlere iPhone’larda veya iPad’lerde ekranı kaydetme hakkındaki ipucunu paylaşmak istiyoruz. iPhone’larda veya iPad’lerde ekran kaydını açmak için ilk başta Ayarları açmanız ve sonrasında Denetim Merkezi’nden Ekran Kaydı özelliğini Denetim Merkezi’ne eklemeniz gerekiyor.

Ekran Kaydı’nı Denetim Merkezi’ne ekledikten sonra iPhone kullanıcıları hızlı bir şekilde ekranlarını kaydedebiliyor. Denetim Merkezi’ni açmak için ekranınızın sağ üst köşesinden aşağıya kaydırın. Denetim Merkezi açıldığında Ekran Kaydı ikonu yer alıyor. Bu ikona bastığınızda ekran kaydediliyor. Ekran kaydını durdurmak için ekranın sol üst köşesinde yer alan kırmızı renkteki ikona basın. Ekran kaydıyla ilgili daha önceden bir ayar yapmadıysanız iPhone’lar veya iPad’ler ekran kaydı yaparken sesleri dahil etmiyor. Eğer videolarda seslerin de dahil olmasını istiyorsanız Ekran Kaydı ikonuna uzun basmanız gerekiyor. Bu işlemin ardından mikrofonu aktif hale getirin. Mikrofonun aktif hale gelmesiyle sesler de videolara eklenebiliyor.

iPhone’larda ekranı kaydetme hızlı bir şekilde yapılabiliyor

Bildirimler de dahil olmak üzere ekranınızdaki her şey iPhone’lardaki veya iPad’lerdeki Fotoğraflar uygulamasına kaydediliyor. İstenmeyen bildirimleri engellemek için Rahatsız Etme’yi etkinleştirin. Rahatsız Etme’yi Ayarlara tıklayarak aktif hale getirebilirsiniz. Kullanıcılar yyarıları, aramaları ve bildirimleri ne zaman almak istediklerini belirleyebiliyor. Önümüzdeki günlerde farklı ipuçlarını da sizlerle paylaşacağız, LOG’u takip etmeye devam edin.

İlginizi çekebilir: Sony’nin yeni konsept elektrikli otomobil ile tanışın

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir