Sosyal Medya Püf Noktaları

Instagram’da mavi tık alma [Nasıl yapılır?]

Instagram’da mavi tık alma [Nasıl yapılır?]

Daha önceden sadece sanatçılarda veya ünlü isimlerde gördüğümüz mavi tıklı Instagram hesapları artık daha çok kişi tarafından kullanılabiliyor.

Mavi tıklı Instagram hesabı alabilmeniz için Instagram’ın hazırladığı formu doldurmalı ve ardından bu formu Instagram’a göndermeniz gerekiyor. Bunun için ilk etapta uygulama üzerinden Ayarlar-Hesap-Doğrulama Talebi sekmesine gitmelisiniz. Bu sekmeye tıkladıktan sonra kullanıcı adınızı, adınızı/ soyadınızı ve belge türünüzü giriyorsunuz. Belge türü olarak ehliyet veya nüfus cüzdanınızın fotoğrafını sisteme yüklüyorsunuz. Bu işlemin ardından kategori, hedef kitle ve bağlantı türünü ekleyerek formunuzu Instagram’a gönderebilirsiniz.

30 günlük süre içerisinde Instagram hesapla ilgili geri dönüş yapıyor. Başvurunuzun değerlendirilebilmesi için Instagram hesabınızın gerçek bir kişiye ait olması gerekiyor. Ayrıca hesabınızın Instagram kullanıcıları tarafından sıkça aratılan bir hesap olma şartı da var. Hesabın herkese açık olması, hesapta biyografi bulunması ve hesabınızda profil fotoğrafı bulunması başvuruda gerekli olan diğer şartlar arasında.

Instagram uygulamasında mavi tık almak ne gibi avantaj sağlıyor?

Uygulamadan mavi tık alınması durumunda kullanıcılar marka veya veya kendi hesaplarındaki bilinirlikleri artırabiliyor. Aynı zamanda mavi tık almak sahte bir hesap açılmasının da önüne geçiyor. Mavi tık almak için yukarıda belirttiğimiz yöntemi deneyebilirsiniz. Ancak formu doldurmadan önce belirttiğimiz noktalara dikkat etmeniz gerekiyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir