Haberler

Instagram Kurucularından Yeni Platform: Yapay Zeka Destekli Haber Akışı, Artifact

Instagram Kurucularından Yeni Platform: Yapay Zeka Destekli Haber Akışı, Artifact

Dünyanın en popüler çevrimiçi fotoğraf ve kısa video paylaşım platformlarından Instagram’ın iki kurucu ortağı, Kevin Systrom ve Mike Krieger, bundan dört yıl önce Instagram’ı bırakarak, kendi platformları için harekete geçmişlerdi. Yıllar boyunca devam eden çalışmalar tamamlandı ve “Artifact” isimli uygulama, bugün resmen duyuruldu. Peki bu uygulama kullanıcıya neler sunacak?

Kevin Systrom ve Mike Krieger, Artifact ile ilgili yaptıkları açıklamada şu ifadeye yer verdiler: Yapay zeka teknolojisini kullanan kişiselleştirilmiş bir haber akışı. Buradan da anlayabileceğimiz üzere Artifact, bir haber akış uygulaması olarak karşımıza çıkacak. Kevin Systrom, yakın bir geçmişte yaptığı başka bir açıklamada ise uygulama için “TikTok’un metin versiyonu. Google Reader’ın bir uygulama olarak yeniden doğuşu. Twitter’a sürpriz bir saldırı.” demişti. 

Artifact, aslında haber odaklı sosyal ağ!

Artifact

Artifact isimli uygulama, The New York Times gibi dünyaca ünlü haber kaynaklarının içeriklerini bünyesinde barındıracak. Kullanıcılar, ilgi alanlarını belirledikten sonra haber akışlarını görmeye başlayacaklar. Arkadaş ekleme özelliğine de sahip olacak platformda, doğrudan mesaj özelliği de yer alacak. Kullanıcılar bu sayede, bir haber ile ilgili olarak arkadaşlarıyla tartışma imkanı yakalayacaklar. Yapay zeka, kullanıcının ilgi alanları doğrultusunda içerikler de önerecek.

Instagram kurucu ortaklarının yeni uygulaması, şu an için beta aşamada ve herkese açık değil. Şimdilik sadece davet usulü ile kullanıcı kaydı yapılmasına imkan tanıyan platform, beta aşamasının sona ermesi ile tüm tüketicilerin beğenisine sunulacak. Uygulamanın neler sunacağı, ilerleyen dönemlerde daha fazla netlik kazanacak.

Artifact’in internet sitesine buradaki bağlantı üzerinden ulaşarak bekleme listesine kayıt olabilirsiniz. Ön kayıt için telefon numaranızı alan adı koduyla (+90) girmeyi unutmayın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir