Haberler

Elon Musk, Twitter’da “Başına Silah Dayasalar Bile DM’lere Ulaşamayacağı” Bir Mesajlaşma Sistemi İstiyor!

Elon Musk, Twitter'da "Başına Silah Dayasalar Bile DM'lere Ulaşamayacağı" Bir Mesajlaşma Sistemi İstiyor!

Twitter’ın arap saçına dönen mavi tik süreci ile ilgili yeni bir gelişme yaşandı. Geçtiğimiz saatlerde bir açıklama yapan Elon Musk, doğrulama sisteminin bir kez daha ertelendiğini duyurdu. Daha önce yapılan açıklamalara göre mavi tik prosedürünü ücretli hale getiren Twitter Blue, 29 Kasım’da lansman yapacaktı.

Dahası Elon Musk, Twitter’da uçtan uca şifrelemeli bir mesajlaşma sistemi istediğini de açık açık dile getiriyor. Musk, konuşmada olan kişiler dışında mesajları kimsenin okuyamamasını istiyor.

Twitter mesajlarına, konuşmada olanlar hariç kimse ulaşamayacak

twitter

Twitter, ücretli mavi tik sistemini düzene bindirememiş olsa da platformu daha iyi bir yer haline getirmek için çalışmalarını sürdürüyor. Edinilen bilgilere göre Elon Musk, geçtiğimiz gün bir toplantı gerçekleştirdi. Bu toplantıda altı çizilen özelliklerden bir tanesi uçtan uca şifrelemeydi. The Verge tarafından servis edilen habere göre Elon Musk, başına silah dayansa bile DM’lere ulaşamayacağı bir sistem istiyor. Ayrıca Twitter’a yine uçtan uca şifrelenmiş sesli ve görüntülü arama özelliği de gelecek.

Twitter Blue sisteminin ne zaman düzene gireceği bilinmiyor!

Twitter

Elon Musk, Twitter’ı satın aldıktan sonra doğrulanmış hesap sisteminden para kazanmak istemiş, bunun için de mavi tik isteyen kullanıcıların Twitter Blue abonesi olmalarını şart koşmuştu. Böylelikle kullanıcılar, aylık 8 dolar karşılığında doğrulanmış hesap sahibi olacaktı. Ancak uygulamanın daha ilk günlerinde sorunlar yaşandı. Taklitçi hesaplar türedi ve platformda adeta kaos çıktı. Hal böyle olunca da Elon Musk, Twitter Blue abonelik sistemini askıya almıştı.

Elon Musk’ın son açıklamalarına baktığımızda, ücretli mavi tik döneminin ne zaman normale döneceğinin bilinmediğini görüyoruz. Üstelik sistemin ne zaman yeniden aktif hale getirileceği de belli değil. 

Elon Musk tarafından yapılan açıklama şöyle:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir