Haberler

Elon Musk, On Binlerce TL Abonelik Ücreti İstediği Twitter API’yi Devlet Kurumları İçin Ücretsiz Hale Getirdi

Elon Musk, On Binlerce TL Abonelik Ücreti İstediği Twitter API'yi Devlet Kurumları İçin Ücretsiz Hale Getirdi

Dünyanın en popüler mikroblog platformu Twitter, bundan kısa bir süre önce önemli bir değişiklik yaptı. Şirket, bu değişiklik kapsamında API servislerini ücretli hale getirdi. Yeni dönemde düşük ihtiyaçlar için ücretsiz bir paket bulunurken, en gelişmiş kurumsal şirketler ise binlerce dolar ödeyerek bu sisteme sahip olabilecekti.

Şimdiyse Twitter API servisi ile ilgili dikkat çeken bir gelişme yaşandı. Platform, devlet ve kamuya ilişkin hizmetler için API erişiminin ücretsiz olacağını duyurdu. Yapılan resmi açıklamada, hava durumu uyarıları, trafik bilgilendirmeleri ve acil durum hizmetleri gibi hizmetler için aboneliğe gerek olmayacağını belirtti. 

Ancak belirsizlikler var

Twitter API

Twitter’ın geliştiriciler için açılan resmi hesabındaki açıklama, bazı belirsizlikler içeriyor. Öyle ki açıklamada, ücretsiz API’den faydalanacak kişi ve kurumların “doğrulanmış” olması gerektiği belirtiliyor. Ancak bunun nasıl mümkün olacağı tam olarak belli değil. Bir kamu kurum ve kuruluşunun en üst kademesinin mi Twitter Blue abonesi olup doğrulama yapacağı yoksa sadece hizmetler için açılan hesabın mı doğrulanmaya ihtiyaç duyacağı net değil.

Twitter’daki açıklama şöyle:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir