Haberler

Elon Musk İyice Zıvanadan Çıktı: Twitter’da Esrar Reklamları Gösterilecek

Elon Musk İyice Zıvanadan Çıktı: Twitter'da Esrar Reklamları Gösterilecek

44 milyar dolar karşılığında ile dünyanın en popüler mikroblog platformu Twitter’ı satın alan milyarder iş insanı Elon Musk, gündeme bomba gibi düşecek bir karara imza attı. Twitter üst yöneticilerinden Alexa Alianiello tarafından kaleme alınan bir blog gönderisine göre Twitter, bundan sonra esrar ile ilgili reklamlar oluşturulmasına izin verecek. Evet yanlış duymadınız, Twitter’da esrar ile ilgili reklamlar bulunacak.

Alexa Alianiello tarafından yapılan açıklamaya göre Twitter ABD’de esrar ile ilgili konular; evcil hayvanlar, golf veya yemek gibi konulardan daha fazla gündem oluyor. Bu uyuşturucu maddenin sadece tıp ile ilgili değil, günlük kullanım için de gündem olduğunu belirten yetkili, buna kayıtsız kalmayacaklarını ifade ediyor.

“Bir sosyal medya platformunun attığı en büyük adım”

Twitter

Twitter yetkilisine göre alınan karar, bir sosyal medya platformunun esrar ile ilgili attığı en büyük adım. Alınan kararı sonuna kadar savunan Alexa Alianiello, alınan kararın esrar üzerine çalışan kişi ve şirketleri nasıl etkileyeceğini merakla beklediklerini ifade ediyor.

Twitter’ın aldığı karar doğrultusunda ABD’nin bazı eyaletlerinde yaşayan kullanıcılar, bundan sonraki süreçte esrar satışları ile ilgili reklamlar görecekler. Ayrıca esrar ile ilgili bilgilendirici içerikler de Twitter’da reklam konusu olacak.

Türkiye’de de esrar ile ilgili reklamlar gösterilecek mi?

Bu konuda şu anda net bir açıklamada bulunmak zor. Ancak bu politika değişikliği ilk etapta ABD’de ‘test edileceği’ için en azından şu anda Türkiye’deki kullanıcıların bu tarz reklamlarla karşılaşmayacağını öngörüyoruz. Bununla birlikte Twitter, yerel yasalarla ilgili bir sorun yaşamamak adına söz konusu reklamları yalnızca esrarın yasal olduğu ülke ve bölgelerde de yasal kılabilir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir