Sosyal Medya Püf Noktaları

Desteklenmeyen Mac bilgisayarlara macOS Big Sur yükleme [Nasıl yapılır?]

Desteklenmeyen Mac bilgisayarlara macOS Big Sur yükleme [Nasıl yapılır?]

Bugün sizlere desteklenmeyen Mac bilgisayarlara macOS Big Sur yükleme ile ilgili yöntemi paylaşmak istiyoruz. Apple yazılım desteğini uzun yıllar cihazları için sunsa da yeni yazılım güncellemeleri çok eski cihazlara ne yazık ki destek vermiyor.

macOS Big Sur, 2013 yılı öncesi MacBook, iMac veya Mac Pro bilgisayarlarına resmi olarak yüklenemiyor. Apple eski Mac modelleri için BigSur desteğini kesmiş olsa da bu yazılım güncellemesi eski modellere USB bellek kullanarak yüklenebiliyor. Desteklenmeyen bir Mac bilgisayarına yeni yazılım güncellemesini kurmak için ilk olarak buraya tıklamalı ve ardından Patched Sur.dmg isimli uygulamayı yüklemeniz gerekiyor. Uygulama indikten sonra açılan pencerede çift tıklama yapın. Uygulama bilgisayardaki Sistem Tercihleri-Güvenlik ve Gizlilik kısmından uygulamalara izin vere tıklandığında açılıyor. Uygulamaya izin verilmesinin ardından BigSur’un 11.6.5 güncellemesini indire tıklayın. İndirme işleminin bitmesinden sonra İleri’ye basın ve takılı olan USB’yi temizleyin. Eğer bu işlemde bir hatayla karşılaşırsanız USB belleği İzlenceler-Disk İzlencesi kısmından USB belleğe format atın. Format atıldıktan sonra herhangi bir sorunla karşılaşılmıyor. İndirilen güncelleme USB belleğe aktarıldıktan sonra bilgisayarınızı yeniden başlatmanız gerekiyor.

Desteklenmeyen Mac bilgisayarlara macOS Big Sur yükleme için şu adımları takip edin

USB bellek bilgisayara takılıyken ilk olarak yeniden başlata tıklayın. Bilgisayar yeniden başlatılırken klavyedeki Option tuşuna basın. İlk aşamada EFI Boot’u seçin. Buraya tıklandığında bilgisayar kapanıyor. Bilgisayarı tekrar açın ve Option tuşuna basılı tutun. Açılan pencere BigSur’u yükleye tıklayın. Bu işlemlerin ardından BigSur güncellemesi bilgisayara yükleniyor. Bilgisayarda tüm işlemlerin sorunsuz bir şekilde çalışabilmesi için bilgisayar açıldıktan sonra USB belleğin içinde yer alan Patcher Sur’a tıklayın ve sonrasında Patched Kexts’e basın. Tüm bu işlemlerin ardından bilgisayarınızı sorunsuz bir şekilde kullanabilirsiniz.

İlginizi çekebilir: Sony’nin yeni konsept elektrikli otomobil ile tanışın

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir